Itthon » Közélet

Vadas Napok a Gondűző étteremben

A magyaros ízek után most vadhúsokat kóstolhatnak meg a Szentimre utcai étterem vendégei ezen a héten.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 23., 09:30
0 hozzászólás. 

A vadászatot a kultúra és az erkölcs emelte fel az egyszerű zsákmányolás szintjéről a nemes szenvedélyek és a vadállomány felelős kezelésének társadalmilag is igényelt és elismert szintjére. Az ősz beköszöntével hagyományosan terítékre kerülnek a vadhúsokból készült fogások, ezért a Gondűző étterem, folytatva rendhagyó gasztronómiai rendezvénysorozatát, november 22 és 28 között Vadas napokat szervez. A vad-menüsor ajánlatuk, a vadászlakok hangulatát idéző trófeák társaságában több különböző különlegességet kínál, melyek között minden bizonnyal mindenki megtalálja a neki megfelelő fogást.

SzaszaKétféle előétellel is lehet indítani egy ilyen fejedelmi lakomát: a Gondűző szakácsának ajánlata szerint rókagombás vadsaláta és hideg ízelítő közül választhatunk (amiben vadhúsból készült felvágottat, sültet, füstölt sajtot és zöldséget találunk). Levesekből már három fajta is van, a vadraguleves vagy a fürjtojással készített fácán erőleves mellett erdei gombalevest is kóstolhatunk.

Az étkezés legfőbb pontja a főétel, így ebből a legbőségesebb a választék: kérhetünk vörösboros vaddisznópörköltet pásztortarhonyával, pikáns szarvaspörköltet sós túrógombóccal, áfonyás szarvassültet sárgarépás krumplipürével, vaddisznósültet vargányával és sajtos brokkolival vagy vadnyulat vadas mártással és zsemlegombóccal.

Természetesen desszertekből is akad néhány, melyet a vadas menü befejezéseként ajánl a konyhafőnök: ilyen az áfonyás palacsinta, a tejszínes gesztenyepüré és az erdei gyümölcsös gríztorta.

A Gondűző étterem egész héten várja kedves vendégeit egy vadas lakomára, ahol igazán különleges ízeket kóstolhatnak meg.

(x)


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."