Színes » Konyha

Így kel újra szárnyra a Pávakert

Merőben új ötletekkel, a helyiek támogatásával, és a zöldövezetek nagyobb kihasználásával újul meg a Pávakert. Az új üzemeltetővel beszélgettünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

pavakert-pr-01-01
Lukács István, György Réka és Balázs Hunor
szerkesztoÍRTA: (X)
2018. március 01., 10:13
0 hozzászólás. 

György Réka néhány hete vette át a Villa Vitae wellnesközpont és a hozzátartozó Pávakert étterem üzemeltetését, de a terep felmérése már megtörtént, a csapat lassan kialakul, tervekből pedig annyi van, hogy alig győzi sorolni. Mindezekről vele, és az étterem két szakácsával, Lukács Istvánnal és Balázs Hunorral beszélgettünk.

Miért gondoltad úgy, hogy érdemes belevágni egy ilyen projektbe, mint a város egyik wellnesskomplexumának vezetése?

Elsősorban azért, mert azt láttam, hogy a hely adottságai nemcsak fantasztikusak, de egészen egyediek is a városban. Nincs még egy olyan hely itt, ami egyszerre nyújtana egy ilyen páratlan, békés és természetközeli környezetet, és egy igazán lenyűgöző kilátást. Ugyanakkor azt éreztem, hogy ez az a hely, amivel rengeteg mindent lehetne kezdeni: néhány látogatás elég volt, hogy ötletek egész sora szülessen meg – olyan ötletek, amiket szerintem vétek lenne nem megvalósítani.

Az álmunk az, hogy egy olyan környezetet teremtsünk, ami barátságos, családias, és megvan az az intimitása, ami miatt szívesen tér be – és vissza – bárki.

Hogyan szeretnétek ezt megvalósítani?

Elsősorban nem szeretnénk eldobni azt, ami jó, vagyis a meglévő három pillérre építkezünk. Ezek az étterem, a wellnessközpont és a szálloda. Érezzük és látjuk, hogy változásra és megújulásra van szükség, ezért ezekre támaszkodva akarunk újítani. Nézzük például a szállodát: szerepel a terveink között a bővülés is, de egy első, kisebb ráncfelvarrást már el is végeztünk, a szobák felszereltségén javítottunk.

pavakert-pr-01-07

A későbbiekben egy EU-s pályázatnak köszönhetően még 6 új szobát szeretnénk kialakítani, illetve a jelenlegieket növelni, és az a cél, hogy ezek egy része három-, míg egy másik részük négycsillagos szállodai szobaként működhessen.

A wellnessrészleggel vannak külön terveitek? Úgy hírlik, hogy ott kelne el a leginkább egy felújítás.

A hír igaz, ott valóban több munkálatot is el kell végezni, ennek első lépcsőfoka, hogy hamarosan leengedjük a medence vizét. Emiatt egy időszakos leállásra is számítani kell, de ezután egy friss, megújult teret vehetnek birtokukba vendégeink. A wellnessközpont látogatói számára bővíteni szeretnénk a szolgáltatások körét, ezért itt egy kisebb bár kialakítását tervezzük, ahol inni- és harapnivalót is találnak majd, de tervben van egy második szauna beépítése is.

Arra is gondoltunk, hogy a sportkedvelő vendégeknek kedveskedjünk, ezért egy modern, a wellnessrészlegen működtethető kivetítő beszerzésén is gondolkodunk, ami minden bizonnyal sok rajongó kedvére válna a közelgő futball-világbajnokság idején, és nemcsak.

Az újítások mellett bővítést is említettél. Erről megtudhatnánk többet?

Az egyik legfontosabb tervünk, hogy szeretnénk kihasználni a rendelkezésünkre álló, nagyméretű teret, melyben egy szép kert is található. Éppen ezért azt szeretnénk, hogy a fák között kis lugasokat alakítsunk ki, amelyek egyedi és varázslatos helyszínt biztosítanának családi vagy üzleti összejövetelekre. Itt akár egy mini-kalandparkot is berendezhetünk, illetve látványkonyhát is szeretnénk kialakítani, így egy teljes élménycsomagot tudunk nyújtani az idelátogatóknak.

Említetted az ide látogatókat. Gondoltatok külön azokra, akik távolabbról érkeznek, és szeretnének belekóstolni a helyi ízekbe?

Fontos az egyediség és a helyi értékek támogatása, ezért a terület egy részén fűszerkertet alakítunk ki, így az étteremben teljesen saját termesztésű fűszereket fogunk használni. A lehetőségek függvényében a későbbiekben akár a szükséges zöldségeket is meg tudjuk itt termelni, de addig is kizárólag helyi termelőktől szerezzük ezt be.

pavakert-pr-01-05

Ugyanakkor lehetőségünk van hozzájutni más, kiváló minőségű alapanyagokhoz is, az egyik első rendezvényünk például egy böjtös hallakoma volt, ahol a szentpáli halastavakból frissen fogott pontyot kínáltunk – aki nem kóstolta, az március 2-3.-án látogasson el hozzánk, hiszen újabb kétnapos lakomát tartunk, ahol már bárányt is lehet kóstolni. Ezen kívül számos olyan különlegességet szeretnénk bevezetni, ami újszerűen hathat a székelyudvarhelyi gasztronómiai életben. Nem titkolt szándékunk, hogy ezt felpezsdítsük, és keressük az izgalmakat.

Ez miben fog megnyilvánulni?

Mivel gasztronómiáról, étkezésről beszélünk, ezért a legfontosabb, hogy olyan emberek készítsék el a fogásokat, akikben megvan az újító szellem, a szakértelem és ugyanakkor a tisztelet és alázat az ételek és a főzés iránt. Két szakácsunk van, a Cookták csapatból ismert Lukács István, illetve a Főnix Konyha séfjeként is dolgozó Balázs Hunor.

Úgy gondoljuk, hogy ők egy olyan csapatot alkotnak és alakítanak ki maguk köré, akiktől a legínyencebbek is megkapják, amit szeretnének. Nem radikális változásokat szeretnénk elhozni, hanem egy olyan újító szellemet, ami túllép a rántott húson, és mindig valamilyen újdonsággal, felfedezésre váró kalanddal kecsegtet.

Hogy látjátok, mennyire vevő az újításokra Udvarhely?

Egyrészt egyre erősebbek azok a hangok, akik határozottan szeretnének egy változatos, izgalmas ételfelhozatalt kóstolni. Egy ehhez szorosan kapcsolódó gasztroforradalom gőzerővel tombol például Magyarországon, de már Székelyudvarhelyre is egyre többen szeretnének valami újat elhozni – ehhez a hullámhoz akarunk mi is csatlakozni.

pavakert-pr-01-06

Biztosak vagyunk benne, hogy Székelyudvarhely egy innovatív, az újra nyitott város, és ez az itt élő emberek miatt van így. Őket szeretnénk megszólítani, számukra akarunk egy olyan alternatívát kínálni, amiből bármikor egy jóízűt tudnak harapni.

Akkor a megújuló Pávakert nekik fog szólni?

Természetesen nem kizárólag. Egyrészt bízunk benne, hogy a városnak és a térségnek erős turisztikai potenciálja van, ezért sok kíváncsi turista tér majd be hozzánk is, akiknek meg akarjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek. De nyilván nem csak rájuk koncentrálunk, azt szeretnénk, hogy a Pávakert egy olyan hely legyen, ahová bármikor szívesen kimozdul akármelyik székelyudvarhelyi család, ha finomat akar kóstolni, és jól akarja érezni magát – például most hétvégén.

Ebben a törekvésünkben segítségünkre lesz még egy ember, akivel közösen alakítjuk majd ki a kínálatunkat, de az ő neve maradjon egyelőre egy olyan titok, amit a későbbiekben fedünk fel.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."