Színes » Érdekességek

Falnál itt egy flekkent?

Elkészül Európa első vízalatti étterme, mi csak tátjuk a szánkat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Under01
Under étterem, fotó: Snohetta
szerkesztoÍRTA: UH.RO/STIRINEBUNE.GSP.RO
2017. november 01., 16:26
0 hozzászólás. 

Egy építészcsapat elég merészet álmodott, amikor megtervezett egy éttermet a legdélebbre fekvő norvég partokhoz.

Az étterem egy 5 méterre a víz alá nyúló betonszerkezet lesz, amelynek falai egy méter vastagságúak, hogy ellenálljanak a víz nyomásának. A vendégek egy 11x4 méteres panoráma-ablakon csodálhatják majd az Északi-tenger zátonyait.

Under03

A tervezők szeretnék, ha az étterem a tenger szerves részévé válna, ezért nem csak nem festik meg a külső felületet, durvára is alakítják ki, hogy megtelepedhessenek rajtuk a kagylók.

Under02

A három emeletes, száz férőhelyes, Under névre keresztelt étteremnek pezsgőt szolgálnak majd fel az előterében, ez átmenet lesz a szárazföld és a tenger között.

Under04

„A legfontosabb ebben, hogy belepillanthatnak a tengeri életbe, ezt másképpen nem tudják megtapasztalni, és így létrejön egy kapcsolat a természettel. Az élmény mellett ugyanennyire fontos, hogy akik bejönnek ide, érezhessék biztonságban magukat" – vallja Rune Grasdal főépítész.

A munka 2018 februárjában kezdődik, 2019-re tervezik az étterem megnyitását. A tervet a norvég Snøhetta nevű építészeti cég készítette, amelynek nevéhez olyan épületek fűződnek, mint az Oslói Operaház, és ők építették újra Egyiptomban az alexandriai könyvtárat is.

Operahaz

Európában ugyan egyedülálló még a műfaj, a világon már működnek vízalatti éttermek, a Maldív-szigeteken többet is találunk belőlük. Az Ithaa Undersea nevű étterem már 2004-ben megnyitotta a kapuját, de még legalább két ilyen hellyel büszkélkedhet a szigetcsoport.

Undersea

Persze, Dubaj sem maradhatott ki a buliból, nekik is ott van a híres Burj al Arab Hotel alagsorában a Al Mahara nevű étterem, ahol Dubaj legjobb tengeri ételeit szolgálják fel.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."