Itthon » Közélet

Mike Levente: Nem terjesztünk valótlanságot!

Az MPP tanácsosa közleményben reagál Bunta Levente, városunk polgármesterének válaszlevelében megfogalmazottakkal kapcsolatban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

MPP
MPP
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 01., 09:29
12 hozzászólás. 


A levelet eredeti formában az alábbiakban olvashatják:

Végigolvasva a Bunta Leventével készített interjút az Udvarhelyi Híradó 2010. november 29. számából, az érintettség jogán szükségesnek tartom, hogy a szubjektív, pontatlan, elfogult és sajnálatra méltó magyarázkodáshoz hozzáfűzzek egy pár pontosítást.

Lassan egy éve, hogy valóban engem kértek fel, hogy a Bunta Levente által vásárolt telekre készítsem el a szükséges technikai dokumentációt, melynek segítségével a telken lévő ház feljegyződne a telekkönyvi nyilvántartásba. Ez a dolog meg is történt, senki sem mondhatja, hogy a ház, amelyikben jelen pillanatban lakik, nem szerepelne a telekkönyvi nyilvántartásban. A rám bízott feladat teljes mértékben el volt végezve.

A telekkönyvek technikai és jogi bejegyzései az országos kataszteri hivatal előírásainak megfelelően történnek. Amikor felmértük a polgármester telkét, illetve a rajta lévő házat, azt tapasztaltuk, hogy a ház két különböző ingatlanon helyezkedik el, melyeknek a használati águk szántóföld volt. Egy házat nem lehet két telekkönyvre feljegyezni, ezért kellett készíteni egy kataszteri dokumentációt a két ingatlan egyesítéséhez. Ezt elkészítettük, kifizettük a 120 lejes illetéket a kataszteri hivatalnak, más kérdés, hogy a dokumentációnk munkadíját és az illetéket nem fizette ki a megrendelő.

Az ingatlan használati ágának a módosításához egy újabb dokumentációt készítettünk, melynek alapján megállapítódott, hogy az ingatlanból mennyi a beépíthető terület és mennyi a szántó. Ez azért szükséges, mert nem lehet épületet szántóföldre vagy kaszálóra feljegyezni. Ezt is elvégeztük, kifizettük a 60 lejes illetéket a telekkönyvi hivatalnak, a munkadíjat és az általunk kifizetett illetéket továbbra sem fizette ki nekünk a megrendelő.

Az utolsó lépés az épület telekkönyvre való feljegyzése volt. Ehhez is elvégeztük az érvényben levő szabályoknak megfelelő dokumentációt, melynek alapján a ház felkerült a telekkönyvre. Ezért a munkákért a megrendelő cég kifizetett 400 lejt és a telekkönyvi illetéket. Az épület feljegyzéséhez szükséges iratok a telekkönyvi kivonat, építkezési engedély, értékbizonylat és az építkezési munkálatok befejezésekor készített jegyzőkönyv, amelyek nem Bunta Levente nevére szólnak. A telken lévő házról nem kaptunk semmiféle számlát, szerződést és nem is igényeltük ezeknek a felmutatását vagy leadását. Amikor Bunta Levente arról beszél, hogy a számlamásolatok és a szerződések - amelyek alapján állítólag megvásárolta a házat - nálunk voltak, akkor egész egyszerűen nem mond igazat!

Mivelhogy az építkezési engedély egy más névre szólt - a telek tulajdonosának közjegyző előtti beleegyezésével - megtörtént erre a névre a háznak a feljegyzése. Innentől kezdve az épület tulajdonjogának a tisztázása nem tartozik a hatáskörünkbe, ezt az ügyet közjegyző által készített adásvételi szerződés alapján vagy más jogi úton kell vagy kellett volna rendezni.

A következtetés az, hogy nem állítottunk valótlanságot, nem csaptunk be senkit, nem vezettünk félre senkit, az országban érvényes és nyilvános telekkönyvi rendszer szerint Bunta Levente jelen pillanatban egy udvarhelyi üzletember házában lakik. Ez a valóság, erről akárki meggyőződhet, a telekkönyvi kivonathoz bárki hozzáférhet! Ha Bunta Levente magánember lenne, akkor az ö privát dolgai közé tartozna, hogy mikor és hogyan tisztázza ezt a problémáját. Viszont Bunta Levente polgármester, és mint ilyen, kötelessége a nyilvánosság elé tárni vagyonnyilatkozatát. Mint ahogy azt mi mindannyian megtettük.
       
Mike Levente József


12 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zoltransil
2010-12-01 10:01:58
Tudjuk Mike te rendes ember vagy, jo lenne ha a tobbi tanacsos legalabb felig lenne olyan ertelmes es embercentrikus mint te. Tovabbi jo munkat es kitartast kivanok
avatar
guru
2010-12-01 11:20:10
Hogyan tud egy ember ilyen mélyer sülyedni? Vagy ez csak a kezdet Mike esetében ? Ha igen akkor még miben lehet benne a külömböző ügyletek terén, jenővel?! Én csak azt kívánom hogy annyira légy boldogtalan amennyire szándékosan igaztalan e cikked : ( .
avatar
tipetupa
2010-12-01 11:23:29
Egyenes beszed
Összehasonlítva a két nyilatkozatot, egyértelműen Mike a nyerő. Objektív és hiteles. Míg Bunta nyilatkozatából a sértettség jön le. Mégis mit képzelnek egyesek, hogy az ő háza táján nézelődnek. Másik kérdés, hogy ez a levél az udvarhelyi híradó hasábjain miért nem kap helyet. Ez is sokatmondó....
avatar
hahaha
2010-12-01 11:31:34
En azt szeretnem ha Mike, Jeno ingatlanjaival meg vagyonaval is ilyen lelkiismeretesen foglalkozna. NA?
avatar
pippo
2010-12-01 11:39:08
Mike ne dumáljon
Mike, hogy tudsz ilyen hülyeséget mondani? Hát ha a ház egy üzletember nevén van és nem a Buntáén,akkor azt hogy irja bele a vagyonnyilatkozatába?
avatar
zoltransil
2010-12-01 12:11:47
Na elindult a Bunta vedelmi halozat, minek kell ilyen irnokokat tartson varosunk polgarmestere ha minden a legnagyobb rendben akkor mi ez a vedelmi irnok had aki probalja a kommentekbol is jol kihozni, gondolom a semmittevo parancsvegrehajto rmdsz tanacsosok a fiatalabbak irjak itt a vedelmi kommenteket, rohejes jobb dolgotok nincs?
avatar
hahaha
2010-12-01 12:36:32
Halozat a keresztanyad...terde kalacsa , te bohoc. Azt sem tudod mit beszelsz...csak nyomod a suket dumat :D:D
avatar
zoltransil
2010-12-01 12:15:20
Az uh ujsag nem irja meg ezt a cikket mert csak a Bunta dicsoiteset irja meg, tegnap is egybol kitoroltek a szemem elott azt a kommentgeket amik csak egy kicsit is B unta imazsat sertenek, amugy egy szuper jo frappancs komikus iras volt de hat megy a politikai maffia orba szajba, meg szerintetetk ezek utan az uh partatlan ujsag?
avatar
pippo
2010-12-01 15:43:01
re:
avatar
zoltransil
Na elindult a Bunta vedelmi halozat, minek kell ilyen irnokokat tartson varosunk polgarmestere ha minden a legnagyobb rendben akkor mi ez a vedelmi irnok had aki probalja a kommentekbol is jol kihozni, gondolom a semmittevo parancsvegrehajto rmdsz tanacsosok a fiatalabbak irjak itt a vedelmi kommenteket, rohejes jobb dolgotok nincs?

Szerinted Zoltransil nekem mi közöm van Buntához meg az RMDSZ-hez, hisz 2 éve külföldön élek. De attól még véleményem lehet, azért még nem kellett egyik párthoz se tartozzak hogy ki is nyilvánitsam!!! Ahhoz sem kell sehova se tartozni, hogy az ember megállapitja azt, hogy az utóbbi években többet fejlődött a város mint az elmúlt 12 évben, annak ellenére, hogy krizis van!
avatar
nulla-tolerancia
2010-12-01 16:18:51
Még szerencse pippo(gya), hogy külföldön élsz, maradj is ott! Aki a "megállapítsa" helyett megállapitját ír nemigen van mit keressen Udvarhelyen. Szerintem a magyar nyelvű levező listáról is ki kellene tiltani az ilyeneket. De azt hiszem hazudsz mint a munkaadód. Honnan tudod mennyit fejlődött a város, ha külföldön élsz? Vagy gyakran jársz haza? Gondolom ott sem tűrnek, ha egyáltalán lépted át a határt. A saját határaidat is csak hűlyeségben, aljasságban, hazugságban és műveletlenségben fogod átlépni. Te kellene fejlődj. Egyébként nem ez az elő amikor Buntát hatalmas hazugsággal kapják el.De legalább hallgatna. Régen rájött már mindenki, hogy Ő tényleg hisz abban, hogy a legjobb védekezés a támadás. Amikor kikel az MPP ellen, mindig vajas a feje.
avatar
pippo
2010-12-01 20:53:56
re: re:
[quote=pippo]Na figyelj te bunkó Nulla-Tolerancia: nem fogok én tőled engedélyt kérni, hogy mikor látogassak haza, de ha érdekel akkor Dec.12-én jövök és meg mutatom neked,hogy mi a tolerancia! Sajnos egy elfogult MPP-és köcsög lehetsz akit még a határon se engedtek át, mert irta a homlokodon, hogy Maradi Bunkó!!! Látszik, hogy otthon maradtál és nem fejlődik Udvarhely, mert az ilyenek mint te csak visszafele húzzák a várost a fejlődésben!!!Ja és a nagy bunkóságodban nézd meg a szótárt, hogy hogyan irjak: megállapitja vagy megállapitsa és majd rájösz hogy mekkora bunkó vagy és hogy nyelvtan óráról mindig ellógtál!!!:))))
avatar
nulla-tolerancia
2010-12-02 07:49:45
Nem kell sok ész ahhoz, hogy valaki "MEGÁLLAPÍTJA", milyen bonyolult egyesek számára ez a magyar nyelv. Vállal valaki magyar óraadást december 12-től Pippo(gyá)nak? És Bunta nevű főnökének tisztesség és becsület oktatást? (ez utóbbinak a lehetőség folyamatos)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."