Itthon » Közélet

Ismét Székely Heteket tervez a magyarországi Cora áruházlánc

Levelet adott fel Borboly Csaba, december 2-án, amelyben arra kéri a címzetteket, készítsék elő termékeiket a Cora áruházlánc jövő évi Székely Hetek akciójára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 03., 13:04
1 hozzászólás. 


Nagy sikernek örvendett az idén tavasszal a Cora magyarországi áruházaiban megszervezett Székely Hetek című akció, amely a Magyar Hipermarket Kft. és Hargita Megye Tanácsa együttműködésével valósult meg. Ezt követően több székely termelővel is külön beszállítói szerződést kötött a francia tulajdonú üzletlánc. Több mint tíz Hargita megyei termelő árui azóta is folyamatosan jelen vannak az üzletlánc polcain. Továbblépve, jövőre az üzletlánc szeretné kiterjeszteni a termékskálát, bevonva minél több vállalkozót minél több termékkel. Igény van húskészítményekre, tejtermékekre, süteményekre, kerámiákra, textíliákra.

A Cora képviselői január végén, február elején idelátogatnának, hogy találkozzanak a termelőkkel és válasszák ki a termékeket, gyűjtsék össze az engedélyeket és mennyiségi foglalásokat tegyenek. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szeretné bevonni a másik két székely megye (Maros és Kovászna) termelőit is ebbe a programba, ezért arra kérte fel a két megyeitanács-elnököt, kapcsolódjanak be az előkészítési folyamatba annak érdekében, hogy a termelők időben felkészülhessenek az eseményre, engedélyeket válthassanak ki, megszerezzék a vonalkódos magyar vagy többnyelvű címkét, az ovális pecsétet, valamint a Székely termék védjegyet.

Bedohazi

Székely termékek bemutatója egy magyarországi Cora hipermarketben 2010 májusában

"Azon túl, hogy nőtt a székely termékek piaca a magyarországi Cora áruházláncba való beszállítás révén - ami egyben a termékek jó minőségét is bizonyítja -, remélem, a helyi termelők gondolkodásmódja is alakulni fog. Eddig nagyon sokan úgy gondolkodtak, hogy a mezőgazdaságban le kell húzni a rolót, nincs kiút ebből a válságos helyzetből, de láthatjuk, hogy vannak jó megoldások, a lényeg, hogy legyen összefogás is. Kelendőek a székely termékek, és bízom benne, hogy sokszorozódni fog a beszállított termékek mennyisége" - nyilatkozta a levelek feladásakor Borboly Csaba.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2010-12-03 13:46:26
Pityókát, murkot, vinetét, izet, stb. LEFORDITANI!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."