Itthon » Közélet

Pályázatot nyert Bögöz és Muzsna

A Hargita Megye Tanácsa által támogatott kistérségi pályázatok keretén belül a Szent László Kistérség 2010-ben két támogatási tételt nyert sikeresen, nevesen Bögöz, illetve Muzsna közössége számára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 15., 13:02
0 hozzászólás. 


A támogatás fő célja a vállalkozó háziasszonyok erdei-, és vídékünkön honos gyümölcs-zöldség feldolgozása, abból hagyományos székely termék előállítása egészséges, hagyományos módon.

A támogatás összértéke 5500 lej, melyet alapanyag beszerzésre használtak a kedvezményezettek a támogatás futamideje, azaz folyó év május 5 és november 30 közötti időszakban. Az önrészt a pályázatban résztvevő asszonyok vállalták. Amellett, hogy a támogatásnak köszönhetően kereset kiegészítő tevékenységre nyílt lehetőség, fontosnak tartjuk a kezdeményezés közösségépítő jellegét kiemelni. Az együttműködés pozitív hozadékának tartjuk a régi, dédanyáink receptjeinek előkeresését, melyekből újat tanultunk, tapasztalatokat osztottunk meg és végül olyan lekvárokat, szörpöket készítettünk, melyek nem tartalmaznak szervezetünk számára ártalmas adalékot, tartósítószert, íz világuk visszaadja a gyümölcs természetes sajátosságait, kevés cukor, kevés főzési eljárással, az összetevők minél koncentráltabb megőrzéséért.

„A támogatás sikeresnek bizonyult, jövőre szeretnénk még több háziasszonyt közös tevékenységünkbe bevonni és ennek körülményeit biztosítani" – olvasható a szerkesztőségünkbe eljutatott közleményben.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."