Itthon » Közélet

Erdélyi Önök kérték karácsonyra

Az erdélyi nézők kívánságait is teljesíti az Erdélyi Magyar Televízió és az MTV.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 17., 12:04
0 hozzászólás. 


Az Erdélyi Magyar Televízió és az MTV közös kívánságműsorát december 21-én láthatják a nézők. A magyar közszolgálati csatorna ezzel az ajándékkal köszönti a kétéves partnerintézményt.

Rendhagyó lesz az Önök kérték karácsonyi adása. A Magyar Televízió és az Erdélyi Magyar Televízió első közös műsorát, az ünnepi adást 2010. december 21-én, magyar idő szerint 20.05-kor a két televízió-csatorna egy időben sugározza.

Az Önök kérték tekintélyes múltra tekint vissza, ha a kezdetektől számítjuk, jövőre lesz 40 éves. A Magyar Televízió népszerű magazinja tíz év kihagyás után, 1997-ben került vissza a képernyőre. Bényi Ildikó, a legendás műsorvezető, Tamási Eszter utódaként, az újrakezdéstől látja el a kívánságműsor háziasszonyi teendőit. Az ünnepi műsorban nem egyedül köszönti a nézőket, partnere az Erdélyi Magyar Televízió műsorvezetője, Gergely Tünde lesz. A fiatal televíziós szakember a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Színművészeti Szakának elvégzése után került az erdélyi médiumhoz. Örömmel vállalta az Önök kérték műsorában való részvételt, mivel marosvásárhelyi stúdióban is hetente vezet kulturális műsort.

Bedohazi

A felhívásra az erdélyi nézőktől mintegy félszáz kívánság érkezett. Az MTV legnagyobb múltra visszatekintő, és egyben legnépszerűbb szórakoztató műsorának szerkesztője az 50 perces összeállításban a karácsony meghitt pillanatait idézi meg. A képernyő előtt ülők válogatást láthatnak karácsonyi erdélyi és magyar dalokból, versekből, az ünnepkör hangulatához kapcsolódó nótákból, költeményekből. Az elhangzó számok egy része az Erdélyi Magyar Televízió archívumából érkezett. A két testvérintézmény kapcsolata nem új keletű, az MTV az első pillanattól segítette a fiatal csatornát, ezzel a különkiadással a most kétéves Erdélyi Magyar Televíziót köszönti.

Szerkesztő: Nemlaha György
Műsorvezetők: Bényi Ildikó és Gergely Tünde
Adás: 2010. december 21., kedd (20.05, m1), december 22., szerda (9.03, m1)

Tel: 06-30-9404-431, (36-1) 759-5396, e-mail: zoltan.csermak@mtv.hu

További információ: Csermák Zoltán, MTV Kommunikáció
Tel: 06-30-9404-431, (36-1) 759-5396, e-mail: zoltan.csermak@mtv.hu
Magyar Televízió Zrt. 1037 Budapest, Kunigunda útja 64.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."