Itthon » Közélet

E-kormányzási projekt Hargita megyében

Vasárnap írják alá az E-kormányzási projekt finanszírozási szerződését Csíkszeredában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 23., 14:07
0 hozzászólás. 


Moldován József, a Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának államtitkára, Valerian Vreme távközlési miniszter, illetve Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke január 23-án, vasárnap 15 órától aláírják azt a finanszírozási szerződést, melynek értelmében a megyei önkormányzat pénzalaphoz jut integrált informatikai rendszer kiépítése céljából. Az aláírás helyszíne a megyeháza márványterme.

Hargita Megye Tanácsa sikerrel pályázott a Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának E-kormányzási rendszerek kiépítése és szélessávú internethálózatokhoz való csatlakozás ott, ahol ez szükséges elnevezésű pályázati kiírásán. Az önkormányzat olyan e-kormányzási rendszer kiépítését tűzte ki célul, amely 11 online közszolgáltatást nyújt a polgároknak, üzleti szférának és közigazgatási szektornak, ugyanakkor korszerű informatikai infrastruktúra kiépítésére az e-kormányzási rendszer optimális működése érdekében. A projekt során olyan szolgáltatások válnak online megvalósíthatóvá, mint az urbanisztikai bizonylatok kibocsátása és díjak fizetése, fogyatékkal élők törvényes jogainak biztosítása, beadványok és reklamációk online regisztrálása, az alintézmények és helyi közigazgatási hatóságok tevékenységének kezelése, a megyei tanács határozattervezeteinek online közvitára bocsátása, az alintézmények költségvetésének végrehajtásának követése és online információszolgáltatás, közigazgatási vitafórumok, formanyomtatványok portálon keresztül való kitöltése, közérdekű információszolgáltatás a portálon keresztül.

A Hargita megyei projekt összértéke: 5.818.165,85 lej (1.3 millió euró), a kért támogatás összege: 4.789.436,4 lej, a megyei tanács önrésze (a jóváírható költségek 2%-a) 97.743,60 lej.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."