Itthon » Közélet

Gondoljunk a betegekre - ne csak ma!

Február 11-én, a Betegek Világnapján Bunta Levente polgármester személyesen látogatott el a városi kórházba és ajándékozta meg az intézmény fekvőbetegeit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

BetegekVilagnapja
BetegekVilagnapja
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. február 11., 14:35
1 hozzászólás. 

II. János Pál pápa 1992-ben rendelte el, hogy február 11-e a Betegek Világnapja legyen. E nap alkalmával Bunta Levente polgármester személyesen látogatott el a Városi Kórházba. Az elöljáró a kórház főigazgatója, Lukács Antal társaságában gesztus értékű látogatással tisztelte meg és az önkormányzat által összeállított ajándékcsomaggal lepte meg a kórházban fekvő betegeket. A polgármester a gyermekosztályon és a sebészeten személyesen kívánt gyógyulást a betegeknek és nyújtotta át az önkormányzat által összeállított, a betegek iránti törődést, együttérzést jelképező, összesen 2500 lej értékű, gyümölcsöt (narancs, banán),  dobozos gyümölcslevet és az elöljárónak a betegekhez címzett,  lelkiekben megerősítő kártyát tartalmazó ajándékcsomagokat.

BetegekVilagnapja

„Úgy gondolom, hogy a betegeinkre jobban odafigyelhetnénk, hisz aki beteg, az egy elesett ember és szüksége van arra, hogy érezze az odafigyelést, a törődést, a ragaszkodást, hisz sok esetben ez hozza vissza az életbe és segíti gyógyulását. Remélem, hogy ez a 491 csomag, amit ma kiosztottunk, a figyelemfelkeltést fogja szolgálni. Bízom abban is, hogy egy pár betegnek mosolyt  csal az arcára, ugyanakkor ezzel  egy kicsit könnyebbé is tesszük számukra ezt a mai napot" - mondta a polgármester.

Bunta hangsúlyozta:a betegekre, szenvedőkre nem csak ezen a napon, de az év minden napján kötelességünk odafigyelni, legyenek bár közeli hozzátartozóink vagy ismeretlenek, ezért gesztusa ezt a jelképes és fontos, mindenki számára megszívlelendő üzenetet hordozza.

Lukács Antal főigazgató hasonlóképpen vélekedett és szintén szimbolikus, a betegekhez és az egészségeseknek egyaránt szóló, figyelmességként értékelte a városvezető látogatását. A főigazgató a kórházban fekvő betegek, az intézmény vezetősége és az alkalmazottak nevében mondott köszönetet a polgármesternek.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
magyari58
2011-02-11 21:51:20
meglepetés
A korházban fekvő feleségem ma meglátogattam és elmondta, hogy milyen jó érzés volt, hogy a betegek világnapja alkalmából a Polgármester megajándékozta a betegeket.A kortermükben fekvő kilenc (9) beteg nagyon jó véleményt nyilvánítottak.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."