Itthon » Közélet

Antal István: Felgyorsulnak az önkormányzati beruházások

Közérdekű kisajátítások, garancia alap és a fiatal vállalkozóknak szóló 10.000 eurós támogatás volt a fő témája Antal István képviselő sajtótájékoztatójának.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

2011_Egyeb/0211_Antal_sajataj
2011_Egyeb/0211_Antal_sajataj
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. február 11., 16:29
1 hozzászólás. 

A képviselő első témája a közérdekű kisajátítások törvényének tavaly évé végén megszavazott módosítása volt. A módosítás lényege, hogy megkönnyítse a nagy infrastrukturális és önkormányzati beruházásokat. Ez nagyban segíti és felgyorsítja az önkormányzatok turisztikai fejlesztési programjait, amelyből jelenleg is több tervbe van véve (sípályák, jégpályák, ugrósáncok, stb.). Ezáltal nemcsak gyorsabban, de újabb területek is bevonhatók a fejlesztési tervekbe.

2011_Egyeb/0211_Antal_sajataj

Másodjára a 2010/92-es sürgősségi kormányhatározatról beszélt Antal, amelyet szintén az önkormányzatok figyelmébe ajánlott, ugyanis mostantól a turisztikai infrastruktúra fejlesztésére is kérhetnek a garancialapból. Ez főleg akkor hasznos, ha már van két-három folyamatban levő projekt és egy újabb pályázathoz kell a garancia – hangzott a magyarázat.

Továbbá szó esett a fiatal vállalkozók támogatásáról is, ahol azokat a most induló cégvezetőket szeretnék segíteni, akiknek nagyobb kezdőtőke szükséges a vállalkozás beindításához. A támogatás a kezdéshez szükséges pénz felét adja, maximum tízezer eurót.

Ha már a turisztikai befektetések kerültek szóba, Antal beszámolt arról is, hogy a napokban találkozott a Hargita megyei turisztikai fejlesztési csoporttal is, ahol megnézhette a Hargita térségébe tervezett fejlesztéseket. Ezek közt megtalálható a Madarasi Hargita elektromos hálózatának kiépítése is, amelynek egy részét az Electrica is bevette a fejlesztési tervei közé. "Hétfőn Brassóban találkozom a villamossági vállalat regionális vezérigazgatójával, ahol a fejlesztésekről tárgyalunk" – mondta el a képviselő.

2011_Egyeb/0211_Antal_sajataj

A sajtótájékoztató két záró témája közül egyikben a cigány-problémát érintette Antal, aki szerint azon romáknak, akiknek a környékbeli falvakban elvitte vagy megrongálta a házát az árvíz, felújítás helyett inkább egy megfelelő helyre sorházat kellene építeni. "Az integrációs problémákat meg kell előzzük s az együttélési stratégiát idejében ki kell dolgozzuk" – véleményezte a képviselő.

Végül az E-on gázvállalt udvarhelyi irodájának felszámolásáról esett szó. Antal megnyugtatott, hogy a vállalat ugyan felszámolta az itteni irodát, de továbbra is komolyan áll a kliensekhez. A cégnél érdeklődve megtudta, hogy ezek után is mindenben állnak az udvarhelyiek rendelkezésére, legyen szó szervízelésről, tájékoztatásról vagy bármilyen más problémáról. A számlákat továbbra is bankon keresztül lehet befizetni, amennyiben pedig kérdésünk lenne, telefonon kereshetjük fel a céget (sürgősségi esetek - 0 800 800 928, egyéb - 0265 200 366), ahol egyelőre románul kell beszélni, de már jelezték a magyar diszpécser szükségességét.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
magyari58
2011-02-11 22:15:04
Gáz van
Nekem ne dicsérje senki a gáz vállalatot
(EON),mert már megjártuk a készséges segítségükkel. Az előre befizetett számlát köszönik szépen, és úgyanazon cod client szám alatti elmaradásra kamatot tesznek, és az igéretük ellenére sem korrigálják, csak küldözgetnek Marosvásárhelytől Szebenig.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."