Itthon » Közélet

Erdélyi Magyar Néppárt – indul az aláírásgyűjtés Udvarhelyszéken

A héten, Udvarhelyszéken is megkezdődik az Erdélyi Magyar Néppárt bejegyeztetéséhez szükséges aláírások összegyűjtése – közölte Nagy Pál, az EMNT széki szervezetének elnöke.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. február 23., 18:15
0 hozzászólás. 

Az új párt bejegyeztetéséhez szükséges aláírásgyűjtés már a hónap elején megkezdődött, bár mai sajtótájékoztatóján konkrét számadatokkal nem tudott egyelőre szolgálni, a Bihar megyei és a gyergyószéki „meglepően könnyű gyűjtögetés" fényében az elnök optimista afelől, hogy az elkövetkező három hét alatt Udvarhelyszéken is sikerül, nem csak teljesíteni, de felül is múlni a 2800 kézjegyben megállapított „normát".

Mint mondta, bár más területekhez viszonyítva Udvarhelyszék nem egy könnyű eset, de bízik benne, a célul kitűzött 3000 aláírás minden különösebb nehézség nélkül összegyűl. „Az eddigi tapasztalatok fényében úgy látjuk, hogy az RMDSZ-ben a demokrácia továbbra sem akar kirügyezni, nem véletlenül pártolt el az EMNT és a szavazóbázis többsége ettől, a húsz évvel ezelőtt egy sokkal jobb sorsra érdemes szervezettől" – fogalmazott.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatosan elmondta, hogy ezzel kapcsolatosan a városlakók közül már többen felkeresték az EMNT irodáját – ez a lehetőség továbbra is nyitott. A héten azonban szervezetten és egész Udvarhelyszéken indul az akció, így az irodába azokat a szimpatizánsokat is szívesen látják, akik felajánlják segítségüket és önkéntes alapon részt kívánnak venni az aláírásgyűjtésben. „A plusz segítség mindig jól jön" – fogalmazott Nagy Pál.

A gyűjtés procedúrájával kapcsolatosan elhangzott: a feladattal megbízott, és az aláírásgyűjtő ívekkel „felfegyverzett" személyek házról-házra járnak majd, ismertetik az aláírásgyűjtés célját, az EMNP megalakulásának apropóját, az új párt célkitűzéseit, illetve egy ezeket összefoglaló tájékoztató jellegű szórólapot is kézbesítenek.

Hozzátette, bár még csak most kezdődött a pártalapítással kapcsolatos munka „már nagyon sok MPP-s és RMDSZ-es taggal találkoztunk, akikben megvan a szándék, hogy esetleg „átálljanak" – őket csak bátorítani tudjuk. Üzenetem, hogy időben lépjenek. A Néppárt nyitott mindazokkal szemben, akik már bizonyítottak, megállták a helyüket, nincs szekus múltjuk és ugyanakkor az adott közösség is tisztességes embereknek ismeri őket. Nyugodtan keressenek fel minket, és biztos, hogy együtt fogunk tudni működni velük és lesz lehetőségük az új pártban arra, hogy tudásuknak megfelelően tudják ellátni a közösségi képviseletet" – biztatta a hezitálókat az elnök.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."