Itthon » Közélet

Jogaikról és kötelezettségeikről tájékoztatják az állampolgárokat

A román állampolgárok jogairól és kötelezettségeiről szól az a kiadvány, amelyet a csíkszeredai megyeházán mutattak be március 10-én, Együttélési kézikönyv – Állampolgári jogok és kötelezettségek címmel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 11., 08:00
0 hozzászólás. 


A füzetet Hargita Megye Tanácsa adta ki a Hargita Népe Lapkiadó kivitelezésével, és Borboly Csaba ismertette. A megyei tanács elnöke szerint a kiadvány megjelentetését az utóbbi évek Hargita megyei történései indokolták, amikor is Csíkszentmártonban, Csíkszentkirályon, legutóbb pedig Recsenyéden szültek erőszakot a kezeletlen együttélési problémák.

„Azt tapasztaltam több településen, hogy az emberek félnek tanúskodni, bizonytalanok abban, hogyan, mikor forduljanak a hatóságokhoz problémáikkal" – mondta Borboly Csaba. „Kiadványunk célja, a tájékoztatáson kívül, a megelőzés, mert az idejében kezelt konfliktusok megelőzhetik az erőszakot."

A tanácselnök hozzátette, hogy a kiadvány tartalmazza a hatóságok elérhetőségét, például hogy családon belüli erőszak esetén hova kell fordulni. Ezt a problémát Borboly Csaba külön hangsúlyozta, mivel a balánbányai Confidence központ (a családon belüli erőszak áldozatainak sürgősségi elhelyező központja, amelynek fenntartási költségeihez a megyei tanács is hozzájárul) szolgáltatásaira alig mutatkozik igény, pedig a családon belüli erőszak létező probléma, amellyel kapcsolatban részletesebben tájékoztat a kiadvány.

Az ötezer példányban kinyomtatott füzetet a megye polgármesteri hivatalaiban és más közintézményekben, valamint orvosi rendelőkben, üzletekben helyezik el, így bárki ingyen hozzáférhet. Ráadásul az interneten is elérhető, Hargita Megye Tanácsának honlapján, ide kattintva.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."