Itthon » Közélet

Sok nyeremény a II. Udvarhelyszéki Rovásírásversenyen és Műveltségi találkozón

Március 18-ig lehet jelentkezni a II. Udvarhelyszéki Rovásírásversenyre – a benevezés ingyenes.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 14., 16:09
0 hozzászólás. 


Ahogy erről már korábban beszámoltunk a Székely Pajzs Egyesület és a Góbé termékcsalád szervezésében kerül sor a II. Udvarhelyszéki Rovásírásverseny és Műveltségi találkozóra, melynek helyszíne a Móra Ferenc Általános Iskola.

Az 5 csoport közül a legjobb versenyző egy ezüst Tatárlaki amulettet vihet haza.

A verseny 2011. március 26-án, szombaton 10 óra 30 perctől kezdődik. A verseny ideje egy óra, tehát 11 óra 30 percig minden versenyző a tesztlapját le kell adnia. 12 órától előadások, mesemondók, népdalénekesek és versszavalókat halhatunk, különböző kézműves foglalkozások lesznek. A verseny díjazása 16 órakor kezdődik. A versenynek csak nyertesei vannak, mert minden résztvevő gyarapodik tudásban és élményekben.

Amíg a tesztlapokat javítják, addig a versenyzők, kísérőik és más érdeklődők Mandics György, Balla Ede és Tisza András előadásait hallgathatják meg, erről hamarosan bővebben írunk.

A versenyre benevezési díjat a jelentkezőknek nem kell fizetni, csak a szabadidejüket kell, hogy erre fordítsák, de ígérjük, hogy feledhetetlen élményben lesz részük.

Az előadásokat és a versenyen kívüli programokat bárki látogathatja, szintén nem kell ezért sem belépőt fizetni.

Nagyon sokan érdeklődnek a rovásverseny iránt, sok vidéki iskolából is jelentkeztek tanárok, tanítók, hogy elhoznak egy vagy két diákot, sőt például Oroszhegyről már 9-en jelentkeztek, Székelyudvarhelyről több iskola tanára jelezte, hogy részt vennének a tanulóik.

"Nem számítottunk arra, hogy idén is ilyen sok támogatója lesz versenynek. Könyvesboltok, Panziók, üzletek jelentkeztek, hogy szívesen támogatnák, mert nagyon jó kezdeményezésnek találják a versenyt" - olvasható a szerkesztőségünkbe eljutatott közleményben.

A jelentkezőket március 18-ig várják a következő telefonszámokon és email címen: 004 0748 752 733 (Kovács Miklós), 004 0740 918 023 (Waum Péter), illetve szekelypajzs@gmail.com.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."