Itthon » Közélet

Mit ér a civil kezdeményezés? – zöldiskolás közlemény

A Zöldiskolát szervező TRE-F Egyesület felhívásban teszi fel a költői kérdést – a levelet eljutatták Hargita Megye Tanácsának elnökéhez is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Zoldiskola
Zoldiskola
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 17., 12:02
1 hozzászólás. 


Tisztelt szerkesztők, civilek, környezetvédők!

A civil társadalom a közösségért való tevékenysége mellett nap mint nap megküzd a finanszírozásért, elfárad a bürokrácia útvesztőiben. Egy programot talpra állítani, majd folyamatossá tenni, évről évre minden részletét újragondolni, elfogadtatni és eredményessé tenni nem könnyű feladat. A TRE-F Egyesület másodjára bonyolítja a Zöldiskolát, melynek fő célkitűzése a szelektív hulladékgyűjtésre való nevelés és a környezetbarát magatartás tudatosítása elsősorban az iskolás gyerekek körében.

Hétfőn a sajtóban megjelent egy hír, miszerint új kezdeményezés indult a megyében (országos program – négy megyével), mely hasonló célokat hirdet, mint a Zöldiskola.

A 10 iskolának szóló programnak jó nagy partner, támogató és szervező tábora van (köztük több országos és megyei intézmény, támogatója Hargita Megye Tanácsa) és bíznak abban, hogy jövőre sikerül bővíteni a résztvevők számát. A Zöldiskola 52 iskolával indította az első évét, most 30-an vagyunk, de nem az érdeklődés hiánya miatt, hanem mert a pályázatokkal nem lehet iskolai évre tervezni, a kilincselésnek pedig sajnos nem lett eredménye.

Üdvözöljük az „új kezdeményezést", de úgy érezzük, hogy nem hagyhatjuk válasz nélkül, mert akaratlanul minket és a program résztvevőit sérti.

Csatolt levelünket a Megyei Tanácsnak és Borboly Csaba elnök úrnak címeztük és el is küldtük. Reméljük hozzájárulunk ahhoz, hogy a jövőben a helyi kezdeményezéseknek nagyobb értéke legyen.

Tisztelettel, a Zöldiskola szervezői


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
civil78
2011-03-17 17:17:33
Olvastam ezt a levelet. Nagyon jo a stilusa. http://www.tref.ro/letoltesek/dobbal_verebet.pdf
Egyetertek a felhaborodassal. Ha mar tavaly tudtak, hogy van egy ilyen program, azt miert nem karoltak fel? Vagy abban nem lehetett eleget szerepelni? Hazai palyan mindig nehezebb megfelelni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."