Itthon » Közélet

Gyerekmosoly 2011 - Újabb Hargita megyei óvodák falai lesznek színesebbek

Családprogramja keretében Hargita Megye Tanácsa idén is meghirdeti Gyerekmosoly programját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Gyerekmosoly
Gyerekmosoly
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 18., 10:03
0 hozzászólás. 


Tavalyhoz hasonlóan, 2011-ben újabb 45 óvoda pályázatát várják, továbbá 4 gyerekosztályét, a nyertes intézmények falára Farkas Barna csíkszeredai reklámgrafikus fest mesefigurákat.

2010-ben Hargita Megye Tanácsa elindította a családeszmény, a családban való gondolkodás terjesztését célzó Családprogramját, melynek kiemelt célja a nagycsaládok népszerűsítése Hargita megyében, a székelyföldi társadalom elöregedésének megállítása, valamint a családok és gyermekek életszínvonalának növelését segítő környezet kialakítása. Ennek keretében szervezték meg a Gyerekmosoly alprogramot, amelynek során Farkas Barna csíkszeredai reklámgrafikus mesefigurákat fest Hargita megyei óvodák falára.

Gyerekmosoly

A megyei tanács felhívására beküldött pályázatokat érkezési sorrendben bírálják el. Míg Farkas Barna tavaly két előre meghatározott képet festett, idén az intézményvezetők által kért jelenetek alapján dolgozik. A leadási határidő 2011. április 26., a munkálatokat pedig június 15-től szeptember 15-ig, a nyári szünidőben végzi a művész.

"A tavalyi visszajelzések szerint igény van idén is effajta munkálatra, hisz minden óvodában, ahol mesefigurák díszítik a falakat, másabb a hangulat" – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki azt is elmondta, hogy a pályázati felhívásban megfogalmazott célkitűzés a nevelés-oktatás színvonalbeli különbségeinek csökkentése. „A pályázat elbírálásakor előnyben részesítjük azokat az óvodákat, amelyek állapota leromlott" – tette hozzá a tanácselnök.

A megyei tanács ezúttal is biztosítja a festéshez szükséges eszközöket Farkas Barna reklámgrafikusnak. A pályázatban nem kérnek önrészt, tehát a nyertes intézményeknek nem jelent költséget a festés.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."