Itthon » Közélet

Polgármesterek találkoztak Székelyudvarhelyen

Március 23-án, szerdán Udvarhelyszék RMDSZ-es és független polgármestereivel találkozott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint munkatársai Székelyudvarhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

PolgarmesterekTalalkozo
PolgarmesterekTalalkozo
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 24., 09:00
0 hozzászólás. 


A találkozó napirendjén szerepelt a székely termékek értékesítésének és a kisvágóhidak létesítésének témája, amelyet Márton István, a megyei tanács vidékfejlesztési közhasznú társaságának elnöke ismertetett, aki ennek kapcsán arra kérte az elöljárókat, ösztönözzék településük gazdáit tanfolyamon való részvételre. A Mária út nemzetközi projektet Romfeld Mária Magdolna, a megyei tanács jogi igazgatója, valamint Péterfi Attila, a Gyulafehérvári Caritas csíkszeredai igazgatója ismertette. Mint elhangzott, nemcsak az útvonal mentén fekvő településeket profitálhatnak ebből, hanem az egész megye, hiszen a projekt a vallásos turizmust élénkíti, és ezáltal többen látogatnának térségünkbe.

PolgarmesterekTalalkozo

A továbbiakban Lukács Levente, a megyei tanács egyháztámogatással foglalkozó munkatársa a ravatalozóépítési programról tájékoztatott, Fülöp Otília, a megye főépítésze a településvédelmi programról, Kelemen Csongor, az útügyi igazgatóság osztályvezetője pedig az Udvarhely és Keresztúr térségét érintő nyári karbantartási munkálatokról, illetve útjavítási tervekről.

A találkozóra meghívták Sorin Nicolae Truţát, a megyei kataszteri hivatal szakemberét, aki kataszteri problémákról beszélt, illetve válaszolt a polgármesterek kérdéseire. Jelen voltak megyei tanácsosok, Sófalvi László alelnök, valamint Birtalan József megyemenedzser is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."