Itthon » Közélet

Egyesületbe tömörülnek a Hargita megyei haltenyésztők

Március 25-én a csíkszeredai megyeházán Hargita Megye Tanácsának kezdeményezésére halasgazdák tartottak megbeszélést, amelyen megfogalmazták egyesületalapítási igényüket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 28., 07:04
0 hozzászólás. 


A Borboly Csaba tanácselnök, Becze István megyei tanácsos és Márton István, a megyei tanács vidékfejlesztési egyesülete vezetőjének védnökségével szervezett találkozón számos probléma került terítékre. A halasgazdák szükségét érzik, hogy Hargita Megye Tanácsának felnőttképzési programja keretében haltenyésztési tanfolyam induljon, hogy részt vegyenek a megyei önkormányzat szervezte székelytermék-vásárokon, valamint tapasztalatcserére is lenne igény külhoni haltenyésztőkkel. A haltenyésztők arra kérték a megyei tanácsot, segítsen nekik kapcsolatot teremteni a közbirtokosságokkal, amelyektől azt kérnék, hogy a fakitermelés útvonalait keresztező patakokon építsenek hidakat és átereszeket, hogy a hegyi patakok vizei tiszták maradhassanak.

„A haltenyésztés, a halászat, összekötve a turizmussal, Székelyföld idegenforgalmi kínálatát és ezáltal gazdasági életét erősítheti" – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megbeszélésen előadást tartott a Hargita Megyei Állat-egészségügyi Igazgatóság részéről dr. Újváry Krisztián (a halak betegségeiről), a Hargita Megyei Vízgazdálkodási Igazgatóság részéről pedig Bernádt Sándor.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."