Itthon » Közélet

Zöldhulladék: gyűjtés április 8-án

A városi szeméttárolók mellé felhalmozott zöldhulladékot április 8-9-én szállítja el ingyenesen az AVE Hargita, de az építési hulladékért fizetniük kell a lakószövetségeknek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/szemet2903
Itthon_Kozelet/szemet2903
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. március 29., 15:02
1 hozzászólás. 

Néhány városi szeméttároló környékén felgyűlt a magánházak, illetve tömbházak környékén keletkezett, ún. zöldhulladék: a kertekből, zöldövezetekből összegyűjtött száraz növényi maradványok, metszett ágak több köbmétere egyelőre gazdátlanul hever.

Itthon_Kozelet/szemet2903

Például a Sziget-lakótelep közelében (Malom utca), az Építők és a Lakatosok utcájának szeméttárolói mellett hatalmas halmok vannak, utóbbiban nagyobb mennyiségű építési törmelékkel is vegyül a zöldhulladék. Mellette a szennyvízlevezető árokban háztartási szemét hever – a csatornában levő fotel egyik szemétkategóriába sem illik bele.

Itthon_Kozelet/szemet2903

Megkeresésünkre Tóth László, a város takarításával megbízott AVE Hargita kirendeltség-vezetője elmondta, hogy április 8-9-én cégük ingyenesen szállítja el a zöldhulladékot – ara kérik a lakókat, hogy lehetőleg addig végezzenek a kerti munkálatokkal, fametszésekkel. Fontos az is, hogy a zöldhulladék külön kerüljön a szeméttárolók mellé, ne keveredjen az építési törmelékkel és a háztartási hulladékkal, mert előbbit komposztálják, újrahasznosítják a szeméttelepen.

Itthon_Kozelet/szemet2903

Tóth hozzátette, hogy az építési hulladékot már nem szállítják el ingyenesen, ezért a lakószövetségeknek már fizetniük kell. Tudomása szerint a lakószövetségek többsége már kérte az építési, lakásfelújítási hulladékok elszállítását.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pali
2011-03-29 16:55:44
ezt lattak a Bakoi tesverek Polgarmester Ur ???

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."