Itthon » Közélet

Romák lepték el a Tamási Áron gimnázium pályáját

Egy fiatalokból álló roma csapat mászott át a gimnázium kertjén, hogy igénybe vegyék az iskola focipályáját. A feszült helyzetet a rendőrség oldotta meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

2011_Egyeb/0405_Tamasi
2011_Egyeb/0405_Tamasi
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. április 05., 15:08
8 hozzászólás. 

Kedden 14 óra körül a római katolikus temetőkert irányából mintegy 15 roma fiatal mászott át a Tamási Áron Gimnázium kerítésén, hogy annak futballpályáján játszanak. Amikor ezt az iskola vezetősége tapasztalta, a tornaórára érkező gyerekeket visszatartotta a konfliktusok elkerülése érdekében. Ezután az iskola igazgatója értesítette a helyi rendőrséget, akik a helyszínre érkeztek. A probléma megoldására elegendő volt a rendőrök szóbeli figyelmeztetése, a rendbontók elhagyták a helyszínt.

Laczkó György iskolaigazgató elmondta, hogy a pálya az iskola területéhez tartozik és kizárólag gimnázium diákjainak van fenntartva.

„Amikor láttam, hogy bemásztak az udvarra, nem is próbáltuk meg elhajtani őket. Egyből hívtuk a rendőrséget és szóltunk a tornaórára érkező gyerekeknek, hogy ne menjenek ki. Sajnos ez nem az első eset és volt már rá példa, hogy miután kitessékeltük őket, bosszúságból kövekkel hajigálták meg az iskolát. Sőt még olyan incidensre is volt példa, hogy tüzet raktak a pályán." - mesélte az igazgató.

2011_Egyeb/0405_Tamasi

Nem feltétlen cél a roma gyerekek teljes kizárása a pályáról, az igazgató mérlegeli annak lehetőségét, hogy alkalmanként ellenőrzött körülmények között beengedje őket, a tanítási időn kívül.

„A probléma nem az, ha békésen játszanak, hanem, hogy elég sokat randalíroznak. Így is komoly károkat okoznak az iskolának, főleg a nyári szünidőben, amikor egy őr van csak az iskola területén." – foglalta össze a helyzetet Laczkó.


8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Csedo
2011-04-05 18:21:01
weedor nem kene egybol kivegzo osztag ele allitani oket ? Vagy inkabb elve temessuk el oket ?
avatar
hahaha
2011-04-05 19:47:12
Mi ebben a szokatlan. Ezt ideje megszokni, h itt mindenki azt csinal amit akar. Majd ha ugy tartja kedvuk akkor nem focizni hanem egy roman vagy magyar orara fognak beulni :)) :whistle:
Igy is diszkriminalva vannak szeginyek. :P
avatar
laszlovass91
2011-04-05 21:42:00
el vanak pofatlanodva azek a svedek mi lesz udvarehelybol
avatar
szasza
2011-04-06 01:05:09
Megkérek minden hozzászólót, hogy mellőze a durva kommenteket. A különböző "problémamegoldó" ötleteket kérlek ne itt vitassátok.
avatar
weedor
2011-04-06 08:13:11
Jön a segííííííííjjjjjjjjj ingyen, aztán még ők járnak nagy helyen.
avatar
Baly77
2011-04-06 09:06:00
A lényeg, hogy nekik csak jogaik vannak, kötelezettségeik nincsenek. Mindenki védi az "érdekeiket" míg a mi pénzünkből kapják a segélyt. A város minden részét megtöltik szeméttel, ők elégethetik S.P. úr használt gumiabroncsait bárhol, meg hasonló szép dolgok. Így tovább városatyák. Így lesznek szavazóitok és lassan-lassan lesz egy roma városotok is.
avatar
robertandras
2011-04-06 10:28:02
sportolasi lehetoseg
Szamomra picit maskepp tevodik fel a kerdes... az a baj ma Udvarhelyen, hogy sehova sem tudsz elmenni ugy sportolni, hogy ne kelljen fizetned erte! Az Igazgato Ur is elmondta, hogy egesz nyaron van egy Or aki kell vigyazzon, hogy a palyara ne menjen be senki! Valamikor az iskolak sportpalyain fociztunk, kosaraztun stb. Ma viszont mindenhova be kell fizetni, mert hat rajottek a tanugyiek, hogy penzt lehet ebbol is csinalni! Kerdesem az, hogy akkor pl. a tigany gyerekek, vagy akar a magyar, roman, stb. hova mehetnek egyet focizni ingyen?
Persze ezt nem magyarazza meg azt, hogy legtobbszor rongalnak - de nem csak ok! Es ez mar neveles kerdese!
avatar
hofika
2011-04-06 15:35:00
Az 1-es általános iskolánál is Bunta fel új itatta a pályát hogy a környék gyerekei ott játszódhassanak és most ha valaki arra jár ki van rakva a tábla hogy iskola terület ,idegeneknek belepni tilos ,na hat a varos lakok pénzét így költik olyan pályákra amikre be sem lehet menni,pedig ha jól tudom erről volt meg állapodás hogy a környék mozogni vágyó fiataljait be engedik. :hmmm:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."