Itthon » Közélet

Húsvét előtt – a pocsolyás nyuszivásár

Húsvéti tojás és sonka, tűzzománc-ékszer, fúvószenekar és pocsolya – megnyílt a Húsvéti Vásár a Patkóban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

HusvetiVasar
HusvetiVasar
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. április 15., 15:03
0 hozzászólás. 


Mintegy negyven helyi termelő és kézműves kínálja a portékáját péntek dél óta a Márton Áron téren – a rossz idő ellenére jelentős számú városlakó volt kíváncsi a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) által szervezett vásárra.

A tavaly a Septimia Szabadidőközpontban megrendezett esemény sikerén felbuzdulva idén a Patkó ad helyet a vásárnak, ami szombaton este hatkor zár, eldönteni ezután lehet, hogy sikeres volt-e. Mindenesetre ilyenkor, esős időben látszik meg, hogy ráférne a Patkóra egy kis aszfaltozás, mert némely vásárló csak a pocsolyák kikerülése után fér oda egyik-másik kiállítóhoz.

HusvetiVasar

Van itt minden, mi szem-szájnak ingere, elsősorban a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó dolgok: húsvéti sonka és tojás, sajtok, péktermékek, méz, gyümölcslekvárok és pálinkák – akár a húsvéti asztalra kerülő ünnepi étkek egy része is megvásárolható. Az árusok nagy része ugyanaz, mint a karácsonyi vagy más helyi vásárokon, rendezvényeken. A kínálat szintén, de ezúttal a helyszínen lehet tojást festeni, tűzzománcot készíteni, szalmát fonni.

A szervezők igyekeznek színesíteni a vásárt, erre utal az is, hogy a megnyitón fellépett az Udvarhelyszéki Fúvószenekar, de lesz tojásfestő verseny, illetve a látogatók a legszebb húsvéti terített asztalra szavazhatnak szombaton 3 óráig, az infósátorban.

Egyébként a vásár pénteken este 7 óráig, szombaton 10-18 óra között tart nyitva és szeretettel várja látogatóit. A belépés díjtalan, de ajánlatos rétegesen öltözni, esetleg bakancsot, gumicsizmát húzni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."