Itthon » Közélet

Újabb netszakadás Udvarhelyen - Frissítve

Most a Romtelecom és a NextGen előfizetői maradtak világháló nélkül – remélhetőleg csak pár órára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. április 19., 16:00
2 hozzászólás. 

Több székelyudvarhelyi lakos is jelezte, hogy a keddi nap folyamán internet hozzáférésük megszakadt. Mint kiderült, a probléma a Romtelecom és a NextGen hálózatát érinti, Szentegyházán megsérült a szolgáltatók optikai vezetéke. Marius Ciugulitu, a NextGen regionális igazgatója elmondta, egyelőre nem tudják, hogy valakik elvágták-e a kábelt, mint januárban a UPC esetén, vagy egyéb probléma merült fel.

Megtudtuk, az optikai vezeték helyreállítása nem könnyű feladat, ám számításaik szerint 18 óra körül helyreállhat a szolgáltatás Székelyudvarhely területén.

Frissítés: A meghibásodást sikerült teljes mértékben helyreállítani, délután hat órakor már Székelyudvarhelyen és a környéken is helyreállt az internet-szolgáltatás - tájékoztatott Marius Cigulitu.

Frissítés: Véletlen baleset okozta a kedd délutáni több órás szolgáltatás – kiesést a Romtelecom és a Nextgen internetes hálózatán. A földben levő optikai kábelek egy vízvezeték-szerelés során sérültek meg. A hibát pár óra alatt sikerült orvosolni, így már kedden a kora esti órákban helyreállt a szolgáltatás.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
BélaFaluró
2011-04-20 23:38:25
ilyen is csak székelyfődön történhet meg, hogy a paraszt kimegy a faluszélére vízvezetékszerelni és egy egész régió napjaink elsődleges kommunikációs eszköze nélkül marad.
avatar
intel
2011-04-21 10:31:03
Nekem még azota sem megy az internet, felhivtul a romtelecomot, ott azt monták hogy keres egy olyant aki ért hoza és ö majd beálitja... Mostanába ez lett a Romtelecom is és b*** hogy nem tudnának felveni egy magyart is,(akivel rendesen szoba lehetálni) szinte minden más ilyen szolgáltatonak van... Vagyis ezekkel nem kell szerzödést kötni ha magyar vagy...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."