Színes » Érdekességek

Egy lány a Kék Bálna első román áldozata

Szerencsére a 19 éves lány idejében hőkölt vissza, így sértetlenül megúszta az öngyilkos játékot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

kekbalna
Kék bálna, fotó: cancan.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/CANCAN.RO
2017. március 23., 12:51
1 hozzászólás. 

Előkerült a Kék Bálna elnevezésű játék első román áldozata Feketehalomban. A 19 éves lány éppen idejében ijedt meg ahhoz, hogy sértetlenül átvészelje az öngyilkosságba kergető játékot. Elmondása szerint a kíváncsiság hajtotta, hogy kipróbálja a Kék Bálnát.

A fiatal lány azt állítja, hogy miután egy hozzáférési kódot kapott, azzal egy térképet tudott megnyitni, amelyen az ő tartózkodási helye szerepelt, és egy útmutató, hogyan lehet megközelíteni azt.

A lány annyira megijedt, hogy kikapcsolta telefonját, de előtte értesítette a hatóságot, akik megkezdték a nyomozást az ügyben – nyilatkozta Lidia Mailat, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A Kék Bálna egy öngyilkosságba hajszoló játék, amely először oroszországi tinédzserek körében terjedt el, majd szerte a világon, így Romániát is elérte. Eddig összesen több száz kamasz életét követelte. Az interneten terjedő játék a játékos öngyilkosságával ér véget.

Az orosz Phillipe Budeikin kezdeményezte a különböző feladatokból álló borzalmas játékot. Csoportot hozott létre és olyan feladatokat adott a játszani vágyó, általában lelki problémákkal küzdő kamaszoknak, mint egy pengével való bálnatetoválás készítése saját alkarjukra, vagy egy horrorfilm megnézése az éjszaka közepén, vagy éppen egy bolt kirablása.

A játékosok folyamatosan szinteket lépnek, és aki eléri a legmagasabbat, ezek közül az utolsó feladata az öngyilkosság lesz. A játékosok az elején problémáikból adódóan vagy kíváncsiságból lépnek a szociális hálón létrehozott csoportokba, de egy idő után a játékmester családjuk meggyilkolásával fenyegeti őket.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, Ingyenes konzultáción vehet részt a családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Wonderbug
2017-03-23 15:48:12
Ki?
Székelyudvarhelyen van ilyen szolgálat? Tiszta kíváncsiságból, ki szól bele az éjszaka közepén? mert ez azért egy elég fontos tényező...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."