Itthon » Közélet

Zetelakán ülésezett Hargita Megye Tanácsa

Április 29-én tartotta soros havi ülését Hargita Megye Tanácsa - ezúttal Zetelakán gyűltek össze a megyei tanácsosok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

HargitaMegyeTanacsa_ZetelakiUles
HargitaMegyeTanacsa_ZetelakiUles
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 02., 07:35
0 hozzászólás. 


Két európai uniós finanszírozású pályázatban való részvételről is döntött Hargita Megye Tanácsa április 29-én Zetelakán, a kihelyezett soros ülésén. A testület azt a határozatot is elfogadta, amely alapján két új szakorvosi állás létesül a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban.

Egy idegsebészi és egy mellkassebészi állást hoztak létre a megyei tanács április 29-i, Zetelakán tartott ülésén, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház tisztségjegyzékének módosításával.

HargitaMegyeTanacsa_ZetelakiUles

Egyhangúlag elfogadták azt a határozattervezetet is, hogy a megyei tanács belefoglalja Kis vízprogramjába Árvátfalva, Énlaka és Firtosváralja községet is, majd jóváhagyták az idei Kis villamosítási programot is, amelynek során Hosszúaszóban, Korondon és a Zetelaka községhez tartozó Sikaszóban bővítik az elektromos hálózatot – utóbbi település 80 százalékába jut majd el a vezetékes áram. A több mint negyven napirendi pont között szerepelt a felsőboldogfalvi iskola felújításának befejezéséhez szükséges tízezer lej elkülönítése, valamint az idei egyháztámogatási program elfogadása is.

„Ismét pénzt hozunk a megyébe, hiszen újabb két uniós pályázatunk önrészét ezen az ülésen foglaltuk bele a költségvetésünkbe" – nyilatkozta Borboly Csaba tanácselnök az ülés után. „Amit még nagyon fontosnak tartok a mai napirendi pontok közül, az a két orvosi állás létrehozása a csíkszeredai megyei kórházban, hiszen nyolc szolgálati lakás épült orvosoknak, de még csak kettőt foglaltak el. Célunk szakorvosok vonzása a megyébe, ezért idén újabb nyolc szolgálati lakást építünk."

HargitaMegyeTanacsa_ZetelakiUles

A tanácselnök kiemelte még a brüsszeli Székelyföld-iroda létrehozásáról szóló határozatot, amelyet Hargita, Kovászna és Maros megye tanácsa működtet majd, és június elsején lesz az ünnepélyes megnyitója. Borboly Csaba szerint az iroda révén még több uniós pénzt szerezhetnek a megye, illetve a székelyföldi térség számára, ugyanakkor rengeteg információt eljuttathatnak régiónkról a brüsszeli bürokratáknak.
Borboly Csaba a tanácsülés előtt meglátogatta a zetelaki iskolacsoport egyik félkész épületét, amelynek befejezéséhez újabb kormányzati támogatásra lenne szükség. Jelen volt Antal István parlamenti képviselő is, aki Ladányi László Zsolt prefektussal együtt részt vett a megyei tanács ülésén. Az elöljárók közbenjárásukat ígérték a munkálatok befejezéséhez szükséges források lehívásában.

A tanácsülésen részt vettek az érdeklődő helybéliek is, akik a végén kérdéseket tettek fel, illetve problémáikkal fordultak a tanácsosokhoz. Többek között az út menti táblák elhelyezésére vonatkozó szabályokat és a községi utak állapotát sérelmezték, és a helyi gyűjtőtó vízszintjével kapcsolatban is panaszkodtak. Borboly Csaba elmondta, bár mindezek a kérdések nem tartoznak a megyei tanács hatáskörébe, minden lehetséges eszközükkel segíteni próbálnak.

„Zetelakán nagyon nagy tenni akarást tapasztaltam, és szerintem nincs olyan probléma a településen, amit előbb-utóbb ne lehetne megoldani" – jelentette ki a megyei tanács elnöke.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."