Itthon » Közélet

Civil nap a Patkóban

A városunkban első alkalommal megrendezett Civil napnak a Márton Áron tér, azaz a Patkó lesz a színhelye. Az önkéntes eseményre május 12-én, csütörtökön kerül sor.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

CivilNap
CivilNap
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. május 05., 16:44
0 hozzászólás. 


Megismertetni, népszerűsíteni az önkéntes munkát, a városban tevékenykedő civil szervezeteket, erősíteni együttműködésüket - fogalmazták meg az első udvarhelyi Civil nap célját a kezdeményezők.

Az idén meghirdetett önkéntesség éve apropóján, a dr.Verestóy Attila Alapítvány által kezdeményezett rendezvény ötletét első körben hét helyi civil szervezet karolta fel: a szombatfalvi Szent György Egyházközösség, a Caritas, az Udvarhelyi Fiatal Fórum, a Civitas Alapítvány, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány, az Agora Munkacsoport és a Vulticulus Földrajzi Társaság.

Az önkéntes munka terén tapasztalt szervezők a Civil napon a Patkóban állítják fel sátraikat, így akarják a városlakók, de mindenek előtt a fiatalok figyelmét felhívni arra, hogy - amint Sinka Arnold, a Caritas munkatársa fogalmazott - „az önkéntes munka nem ment ki divatból", az önkéntesek áldásos tevékenységére mindenhol a világon és minden területen nagy szükség van.

A hivatalos megnyitót 10 órára időzítették, ezt követi a civil szervezetek bemutatkozása, a szabadtéri színpadon - ezt rövid kulturális műsor színesíti. Ezzel egy időben a város hat forgalmas pontján különböző, a rendezvényhez kötődő akciókat is szerveznek. A Patkóban 14 órakor zárul az esemény, a résztvevő civil szervezetek képviselői délután 4 órától egy tájékoztató előadást hallgathatnak meg a Gondűző étterem konferenciatermében - ismertette a programot Tankó Ágnes, a Szent György Egyházközösség képviselője.

A szervezők elmondták: a Civil nap egyúttal a 2 százalékos kampány záróakkordja is. Azokat a városlakókat, akik még nem ajánlották fel adójuk két százalékát az ehhez szükséges formanyomtatványokkal várják standjaiknál, sőt, segítenek az űrlapok kitöltésében is.

A Civil nap kezdeményezői azt szeretnénk, hogy minél több civil szervezet csatlakozzon a május 12-i rendezvényhez. A csatlakozási szándékot legkésőbb május 8-ig lehet jelezni a fentebb felsorolt szervezetek bármelyikénél. A részvételhez szükséges űrlapokat szintén a szervezőktől vagy a Gondűző Étterem recepciójánál lehet beszerezni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."