Itthon » Közélet

Árvátfalván kiépülhet a vízrendszer

Az árvátfalvi vízrendszer kiépítése kapcsán összehívott lakossági egyeztetésen Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke találkozott a helyiekkel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

HargitaMegyeTanacsa_ArvatfalviVizrendszer
HargitaMegyeTanacsa_ArvatfalviVizrendszer
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 16., 10:02
0 hozzászólás. 


A vízrendszer kiépítésének témája a 131-es számú megyei út kapcsán Árvátfalva közelében szintén Borboly Csaba által összehívott május 13-i egyeztetés alkalmával merült fel. A tanácselnök fontosnak tartja a lakossággal történő egyeztetést, ezért másnapra összehívta az árvátfalviakat.

Az árvátfalvi vízrendszer kiépítését a megyei tanács vállalta fel a Kisvíz programjából, amelyre Sándor József, Felsőboldogfalva polgármestere sikeresen pályázott.

HargitaMegyeTanacsa_ArvatfalviVizrendszer

„Bár nem tartozik a megyei tanács közvetlen hatáskörébe a vízrendszerek kiépítése, a kis lakosságszámú településeket szeretnénk segíteni a Kisvíz programunkkal. Sándor József polgármester sikeresen pályázott erre a programunkra, így Árvátfalván ebben az évben szeretnénk elvégezni a munkálatokat" - mondta Borboly Csaba az árvátfalvi lakosokkal való egyeztetésen.

Tavaly háromszor írt ki a megyei tanács közbeszerzést a munkálat elvégzésére, de az érdeklődő cégek egyike sem vállalta azt a rendelkezésre álló pénzösszegért. Ezért a megyei tanács növelte a Kisvíz program idei költségvetését, és idén a tavalyi 1,4 milliárd lejről 2 milliárd lejre emelte ennek a munkálatnak a becsült értéket.

„Bízom abban, hogy a megemelt összeggel találunk olyan céget, amely elvállalja a munkálatot, és sikerül ebben az évben behozzuk a vizet Árvátfalvára, illetve átadjuk a rendszert a falunak. Ehhez kérem a lakosság segítségét és együttműködését is" – mondta Borboly Csaba.

A vizet a patakfalva határában levő forrásokból fogják be tartályba, majd szükség esetén fertőtlenítik és 2500 méter fővezetéken, illetve 800 méter elosztó hálózaton keresztül viszik be a faluba. A fővezeték Patakfalván is végighúzódik az út egyik oldalán, ahonnan a patakfalviak is beköthetik a vizet. Víztározója és fővezetéke mindkét településnek lesz, elosztó hálózata csak Árvátfalvának. Sikeres közbeszerzés esetén körülbelül két és fél hónap alatt elvégezhető a munkálat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."