Itthon » Közélet

Második hely az Országos Kozmetikus Versenyen

Országos kozmetikus versenyen vettek részt a székelyudvarhelyi UCECOM Spiru Haret Líceum diákjai.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 18., 07:04
0 hozzászólás. 


2011-ben immár XVI. alkalommal került sor a Kisipari Szövetkezetek Spiru Haret iskolahálózata szakmai versenyére, amely országos szintű megmérettetést jelent a végzős tanulók számára.

Több mint ötven versenyző, hat szakmában vett részt a versenyen az ország tizenkét megyéjéből. Az igen színvonalas rendezvény házigazdája a temesvári UCECOM Spiru Haret Líceum volt.

Az ünnepélyes megnyitóra a temesvári Angelis szálloda konferenciatermében került sor, ahol képviseltette magát többek között Temes megye tanfelügyelősége valamint Temesvár Önkormányzata is. A megnyitó után, az első nap az elméleti feladatok versenye volt, sorsolt tételsort kellett megoldani a versenyzőknek.

A kozmetika szakon négy versenyző méretkezett meg, akik a bukaresti, krajovai, nagybányai és a székelyudvarhelyi líceumot képviselték. Napjainkban egy képzett, új technológiával, hatóanyagokkal dolgozó kozmetikus munkája érinti a bőrgyógyászat, a kozmetológia és a plasztikai sebészet határterületeit. Alapos elméleti tudás nélkül bizony nem tudnak felelősségteljes, a kliens elvárásainak is megfelelő szolgáltatást nyújtani.

A második napon került sor a gyakorlati versenyre, saját modellen nappali smink és őszi fantázia smink készítése volt a feladat. Bár az eszközök, felszerelések előkészítése még remegő kezekkel történt, abban a pillanatban, hogy munkához kezdtek teljes biztonsággal végezték a dolgukat a versenyzők. Itt kizárólag a szakmai vizsga előtt álló, végzős tanulók vehettek részt, határozott mozdulataikon, megnyilvánulásaikon egyértelműen látszott ők már két éve a kozmetikus pályára készülnek. A versenyzők nagyszerűen helytálltak, nem csak az alapokkal, hanem az utóbbi évek új hatóanyagaival, gépeivel és a kozmetikus feladataival is tisztában vannak.

A székelyudvarhelyi UCECOM „Spiru Haret" Líceumot Orbán Ágnes másodéves kozmetikus tanuló mint versenyző és Kuna Eszter első éves kozmetikus tanuló mint modell képviselte.

Versenyzőnk az elméleti versenyen 96 pontot, a gyakorlatin pedig 100 pontot ért el, megszerezve ezzel a II. helyet. Gratulálunk a szép eredményhez, és köszönetet mondunk Lőrinczi Emese Tünde és Sitaru Maria oktató mesternőknek.

A verseny házigazdái a szakmai vetélkedő mellett tartalmas programokat biztosítottak a tanulóknak, városnézés, kirándulás, miss és mister választás, útközben Déva várát látogattuk meg, így mindenki gazdagabban térhetett haza.

Nagy-Tőkés Ferenc, iskola igazgató


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."