Itthon » Közélet

Darabont-mecénások kerestetnek

Az első székely vörös darabont díszőrségváltáson részt vevő diákok ösztöndíjának biztosítására keres mecénásokat a Székely Akciócsoport. Aki teheti, jelentkezzen!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/darabont_gyules1705
Itthon_Kozelet/darabont_gyules1705
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. június 06., 13:01
0 hozzászólás. 


Közeleg június 10-e, az első székely vörös darabont díszőrségváltás időpontja. Az előkészületek javában zajlanak, a díszőrségváltásban részt vevő 16 diák kiképzése elkezdődött és a kézműves műhelyekben is készülnek az eredeti, 17.századi ruházat, fegyverzet másolatai.

A városunkban premiernek számító eseményt szervező Székelyföldi Akciócsoport mecénások segítségével szeretné a darabontok ösztöndíját biztosítani.

A bejövő összegeket a fiatalok ösztöndíjára, a felszerelésre, illetve a más városokban megszervezett középkori fesztiválokon való részvétel finanszírozására fordítják - tájékoztatott Hajdó Noémi, az Akciócsoport tagja, szervező.

Itthon_Kozelet/darabont_gyules1705

A mecénások a felajánlott összeg mértékétől függően a székely katonai fokozatoknak megfelelő rangot jelentő mecénás oklevelet kapnak. A 150 lejes támogatásért tizedes, a 300 lejesért zászlótartó fokozatú mecénás oklevél dukál. Vicehadnagyi fokozatot kap az 500 lejt, vicekapitányit az 1000 lejt felajánló és főkapitány az a mecénás, aki 1500 lejes támogatást ajánl fel.

A szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat a Tourinfo irodánál vagy a Haáz Rezső Múzeumnál lehet beszerezni. A felajánlott pénzösszegek felhasználásáról a mecénások év végén pontosan tájékoztatást kapnak.

A további részletekről az info@hrmuzeum.ro e-mail címen kapnak bővebb felvilágosítást az érdekeltek.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."