Itthon » Közélet

Élmény és teljesítmény - Határon Túra 2011

Augusztus 13 és 20 között rendezik a nyolc napon át tartó száz településen átívelő 850 kilométerre tervezett tekerést.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Hatarontura
Hatarontura
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 30., 11:02
1 hozzászólás. 


Július 28-án Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának tanácstermében sajtótájékoztató keretében bemutatták a Határon-Túra 2011 elnevezésű, Erdélyt és Magyarországot összekötő kerékpáros akciót. A tájékoztatón jelen volt Eisenkrammer Károly, a kezdeményezés főszervezője, Székely Zsolt útvonalfelelős, valamint Bálint Attila, a Székelyudvarhelyi Sportért Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A túra hivatalos indulópontja - 2011. augusztus 14-én - Székelyudvarhely, az első szakasz fővédnöke Bunta Levente polgármester.
Hatarontura A 2010-es KorszakVáltó Határon-Túra sikere után a Vuelta Sportiroda 2011-ben is megszervezi az Erdélyt és Magyarországot összekötő, nagyszabású kerékpáros túrát. Az esemény legfőbb célja, hogy segítse a közvetlen kapcsolatteremetést az anyaország és a határon túl élő magyarság között. Mindezt egy emberközeli közlekedési eszköz, a kerékpár segítségével. Ezzel egyben a környezetbarát, fenntartható közlekedésre, a kerékpározásra is felhívják a figyelmet.

Ebben az évben is augusztusra, a nemzeti ünnephez igazították a Határon Túra időpontját. Eltérés azonban a tavalyi évhez, hogy idén Erdélyből, pontosabban az „Ezeréves határtól" indulnak, és Budapestre, a Parlament elé érkeznek. Út közben - ahogyan ezt tavaly is tették - kapcsolatot keresnek és teremtenek az útvonalba eső több mint száz településsel, a túra médiapartnerein keresztül megmutatják ezeket a részben magyar többségű erdélyi városokat, falvakat. A túra célja ezzel az is, hogy az anyaországban élők számára kézenfekvő idegenforgalmi, turista célpontok legyenek a határon túli, részben vagy többségében magyarok lakta települések.

A Határon Túra 2-300 résztvevője és a hozzájuk út közben csatlakozó, várhatóan több ezer kerékpáros Gyimesbükk, Székelyudvarhely, Szászrégen, Kolozsvár, Pádis, Nagyszalonta, Szarvas, Kecskemét érintésével, 850 km megtétele után 2011. augusztus 20-án érkezik meg a Parlament elé. Ezzel az időzítéssel az esemény egyben a Nemzeti Ünnep részévé is válik. A Határon Túra jelentősségét mutatja, hogy az esemény fővédnöke Schmitt Pál, Magyarország Államfője. A program Sport-Nagyköveti szerepét Pulai Imre olimpikon és világbajnok kenus tölti be.

A túrára már most több tucatnyian regisztráltak és elindult a rendezvény honlapja.

„A tavalyi siker után biztosak vagyunk abban, hogy idén is sokan fognak jelentkezni a teljes távra és még többen lesznek azok, akik egy-egy napra, vagy csak egy rövid szakasz erejéig csatlakoznak hozzánk" - olvasható a közleményben.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pezs
2011-07-03 15:27:43
Kedves Barátaim!

Fantasztikus élmény volt számunkra, ahogy az előző évi túrán fogadott bennünket a város apraja nagyja! Felejthetetlen mondatokkal és gondolatokkal ajándékozott meg valamennyi, a túrát teljesítő kerékpárost a polgármester úr! Utólag is köszönöm!Örömmel olvasom, hogy az első szakasz fővédnökeként ismét találkozhatunk!

Ott leszünk! Le nem maradnánk erről a nagyszerű dologról!

A viszont látás reményében!

Petényi Zsolt
az egyik kerekes

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."