Itthon » Közélet

EU tábor 3. Nap – Lenintől az önkéntességig

A nyolcadik EU Tábor helyszínét is elérte a hőség, de kedvenc nyulunk még nem sült meg, továbbra is kitartóan koptatja a billentyűzetet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/eutabor2011/3nap
Itthon_Kozelet/eutabor2011/3nap
szerkesztoÍRTA: HUGÓ
2011. július 10., 18:43
0 hozzászólás. 

Marosfői kánikula fogadta az EU Tábor résztvevőit péntek reggel: ez itt azt jelenti, hogy nem volt fagy. Nincs is jobb dolog, mint a friss hegyi levegőn EP képviselőket hallgatni, a már 2 éve megígért, de még mindig be nem következett gazdasági fellendülésről és egyéb stratégiákról.

Ugyanis a péntek délelőtti első plénumon az Európai Unió 2020-as stratégiája került terítékre Winkler Gyula és Sógor Csaba EP képviselők előadásai során. Az EU azt szeretné, hogy a társadalom tudás alapúvá váljék, hangsúlyozta Winkler, de végül is a nagy forradalmár Vlagyimir Iljics is ezt mondta: „tanulni, tanulni, tanulni". Na de ez egy másik évszázadba tartozik.

Szóval, előre elvtársak „az Európai Unió győzni fog, ha egységes marad" ámbár ennek a kijelentésnek azért alapvető feltétele az, hogy létezzen. A témát Sógor Csaba folytatta, szerinte a felemelkedés alapja a közösségi szellem, a japán katasztrófát hozta fel példának, még egy áldott szerencse, hogy nem a választókerületét, mert ugye ismerjük a történetet a szomszéd kecskéjével.

Itthon_Kozelet/eutabor2011/3nap

A második előadáson Demeter Ferenc, Mikóújfalu önkormányzatának képviselője, Incze Csongor, Székelyudvarhely önkormányzatának képviselője, Csép Andrea, a Maros Megyei és Becze István, a Hargita Megyei önkormányzat képviselője a fiatalok önkormányzatokban való elhelyezkedéséről folytattak beszélgetést.

Itthon_Kozelet/eutabor2011/3nap

Majd a 2011-es év egyik legaktuálisabb témájáról, az önkéntességről esett szó péntek délután, Csedő Zsófia, Hargita Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóságának aligazgatónője és Kovács Richárd, EP képviselői asszisztens közbenjárásával. Előadásában Csedő Zsófia ismertette az önkéntesség lényeget: egyszóval majdnem ingyér' dolgozol, de legalább vannak, lesznek haverjaid.

Itthon_Kozelet/eutabor2011/3nap

Ezzel egy időben Polgármesterek U30, azaz akik jókor voltak jó helyen címmel került sor beszélgetésre, melyen harminc év alatti polgármesterek lehetőségeiről és munkásságáról Sorbán Levente, Alsólugas polgármestere és Szentes Csaba, Madéfalva polgármestere beszélgettek egymással és a hallgatósággal.

Itthon_Kozelet/eutabor2011/3nap

Az estét az ifjúsági szervezetek szögletes asztal melletti kerekasztal beszélgetése zárta. Az egyeztetésen Bodor László, a MIÉRT elnöke, Jakab Adorján a MIÉRT elnökségi tagja valamint az EU Tábor mindenható ura, Tőkés Lehel, a MIT és ODFIE képviseletében, Könczei Árpád, a MAKOSZ ügyvezető elnöke, Batizán Attila, az IKE elnöke, Székely Tünde, a RODOSZ elnöke, Ravai Levente, az OMDSZ alelnöke, valamint Kocsis Dániel, az IKSZ nemzetpolitikai munkacsoportjának vezetője voltak jelen, majd a későbbiekben az EMI, a FIKE és a MIFIKE szervezetek képviselői is csatlakoztak.

Itthon_Kozelet/eutabor2011/3nap

A napot táncház és tábortűz zárta, majd hajnali 4-kor egy pre-reggeli konfortnövelő szalonnasütés.

EU tábor Marosfő – Hugó a nyúl

címkék: eu tabor marosfo

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."