Itthon » Közélet

150 lej a járdán parkolás díja

Bekeményített a polgármesteri hivatal: 150 lejes bírságot fizetnek a járdán parkolást megtiltó táblákra fittyet hányó autósok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

2011_Egyeb
2011_Egyeb
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. július 13., 17:01
4 hozzászólás. 

A járdán való parkolást tiltó, illetve szabályozó törvény ide vagy oda, a Kossuth Lajos utcában mindennapos látvány a járdán állomásozó autók sora. Vannak, akik rendszeresen a járófelületet használják parkolónak, mások viszont a biciklis sávon állomásoznak. Nem ritka az sem, hogy a járókelők kell utat engedjenek a járdára felhajtó és ott zavartalanul „sétáló" autósnak.

2011_Egyeb/0713_Parkolos

A város más területein is tapasztalható jelenség nem kevés bosszúságot okoz az autókat kerülgető gyalogosoknak, illetve a gyalogos-autó között szlalomozó kerékpárosoknak. Ennek az áldatlan helyzetnek akar véget vetni a városvezetés azzal a június 30-án elfogadott helyi határozattal, amely hadat üzen a járdán való parkolásnak. A városatyák által jóváhagyott döntés értelmében szigorúan tilos a járdán parkolni, a szabálysértőket megbírságolják.

A hivatal 150 lejes pénzbüntetést ró ki a járdán parkolókra - ez az összeg 16 lejjel rátromfol a törvény által megszabott 134 lejes bírságra.

A polgármesteri hivatal már elhelyezte a járófelületen való állomásozást tiltó táblákat a Kossuth Lajos, II. Rákóczi Ferenc, Bethlen Gábor, Petőfi Sándor és Tamási Áron utcákban, a rendőrség megkezdte az ellenőrzéseket.

2011_Egyeb/0713_Parkolos

A szabálytalanul parkolók és a parkolási díjat be nem fizetők esetében drasztikusabb büntetést, kerékbilincselést is kilátásba helyezett a hivatal, de ennek bevezetésére minden valószínűséggel csak szeptember-október folyamán kerül sor - tájékoztatott Bálint Attila, a polgármesteri hivatal sajtóosztályának munkatársa.

Lehet reklamálni

Aki nem tartja indokoltnak a rendőrség által kiszabott büntetést, az a törvény értelmében jogorvoslatért is fordulhat: a fellebbezést a kihágást megállapító jegyzőkönyvben feltüntetett dátumtól számítva 15 napon belül kell benyújtani annál a körzeti rendőrségnél, ahol a bírságot kiszabták. Ha pl. a megbírságolt személy székelyudvarhelyi lakos, de Csíkszeredában büntették meg, akkor a csíkszeredai rendőrségen kell benyújtania a fellebbezéshez szükséges iratokat és azt a csíkszerdai bírósághoz kell címeznie.

Az iratcsomónak a következő dokumentumokat kell tartalmaznia két példányban: a személyi igazolvány másolata, a büntetésről szóló jegyzőkönyv fénymásolata, a szabályszegést megállapító jegyzőkönyv elleni írásos panasz illetve a szabálytalanság tényét megállapító rendőr elleni beadvány. Amennyiben az illető a jegyzőkönyvet nem írta alá, a kirótt büntetést csak a végleges bírósági döntés meghozatala után köteles kifizetnie (amennyiben elveszíti a pert).



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Akar_Ki
2011-07-13 20:17:46
Meg be sem vezettek,maris megvan a kiskapu :( . Sajnos eleg borulato vagyok a buntetesek behajtasaval kapcsolatban pedig ideje volna mar valahogy rendet teremteni, es nem csak a parkolassal kapcsolatban.
avatar
zterex1
2011-07-13 22:18:36
Felháborító ez a cikk. A város polgárait nézik hülyének.
Ki hiszi el, hogy azt a sok tetkós aranynyakláncos brazilt valaki megbünteti? Én nem. Esetleg néhány pekhest.
A dörzsöltek inkább perelni fognak, ameddig a dolog elévül.
A megoldás? Olyan feltételt teremteni hogy NE TUDJON FELÁLLNI A JÁRDÁRA A BAROMARCÚ.
A kerékbilincseket is addig emlegették, ameddig semmi nem lett belőle. Vicces ez a város. :X
avatar
xgczoli
2011-07-14 19:45:36
kerek bilincs a megoldas
avatar
Tappancs
2011-07-14 22:48:43
A Dacia-Renault sevice tulajdonosa mennyit fizet a levego szennyezeseert?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."