Itthon » Közélet

Borvizek útja - türelem utat terem?

Csigalassúsággal, de haladnak a Szejkefürdőn a Borvizek útja projekt munkálatai, az eredmény haszonnal, de kárral is jár. A helyi múzeum vezetősége jelezte: a Borvízmúzeumhoz vezető bekötő utat járhatatlanná tette és nem javítja ki a kivitelező.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

BirvizekUtja
BirvizekUtja
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 15., 08:06
2 hozzászólás. 

A Szejkefürdőn 2010 augusztus elején kezdte el az egy millió euró értékű munkát a temesvári Confort S.A. - Betonút konzorcium. Az eredeti határidő 2010 szeptembere volt, ezt a cég nem tudta tartani, így utólag többször is módosították. A beruházásról szóló táblán 2011. június hónap szerepel, de a cégnek ebbe a határidőbe sem sikerült „beilleszkedni". Módosult a 2007-ben elkészült eredeti rehabilitációs terv is, amelybe a városvezetés közbenjárására több új elem, többek közt a 2008-ban felavatott, a helyi múzeumhoz tartozó Borvíz- és Fürdőmúzeumhoz vezető rövid bekötőútszakasz felújítása is bekerült.

BirvizekUtja

A Haáz Rezső Múzeum vezetősége jelezte: a kivitelező még első körben alaposan feltúrta a Borvízmúzeumhoz vezető bekötő utat - a napokban kiderült, kijavítani nem fogják. A korábban gyalogszerrel és autóval is jól megközelíthető szakasz most járhatatlan, autóval egyáltalán, sőt, gyalogszerrel is szinte lehetetlen megközelíteni. Az enyhén szólva is kedvezőtlen terepviszonyokat a múzeum látogatottsága alaposan megsínyli, hiszen járhatatlan út inkább elriasztja, mintsem becsalogatja a potenciális látogatókat.

„A múzeum épületének megközelíthetősége szinte ellehetetlenedett, hiszen a minősége nem hogy az autós, de már a gyalogos közlekedést is alig teszi lehetővé. Magam autóval próbáltam célba jutni, de szabályosan „felakadtam". A munkát végző cég a korábban autóval és gyalogosan is jól járható, döngölt kavicsos járófelületet legyalulta. A gond, hogy a közelmúltban bejelentették, hogy ezt az útszakaszt mégsem újítják fel. A polgármesteri hivatalban már tárgyaltam ez ügyben az illetékesekkel, de egyelőre, semmit nem lehet tenni, meg kell várni, amíg végre befejeződik ez az egész cirkusz, mert csak akkor lehet majd tiszta képet látni arról, hogy tulajdonképpen az egészből mi készült el és mi nem" - mondta el portálunknak Miklós Zoltán múzeumigazgató.

BirvizekUtja

„Mi örvendünk, hogyha nagy nehezen is, de elindult a munka, a cég dolgozik és végre rendbe teszik a mofettát is. Mi ennek a beruházásnak csak szemlélői vagyunk, ezt a munkát az illetékes minisztériumon (Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium) keresztül a Hargita megyei tanács koordinálja" - közölte Dobai-Pataky Virág, a polgármesteri hivatal fejlesztési osztályának vezetője. Hozzátette, tudja, hogy az elhúzódó felújítás mindenkit, a látogatókat, a szejkefürdői lakosokat egyaránt zavarja, de véleménye szerint mindenki, így a múzeum vezetősége esetében is a türelem a kulcsszó.

„A lényeg az, hogy a temesvári cég dolgozik. Beszéltünk a múzeum igazgatójával és elmondtuk: ha nem is a projekten belül, de más anyagi forrásokból azt a rövid útszakaszt ki fogjuk javítani" - mondta el honlapunknak Dobai.

BirvizekUtja

A Borvizek útja elnevezésű, a gyógyfürdők modernizálását és a turizmus fellendítését célzó, nagyszabású projekt létrehozására 2005-ben, Bunta Levente, jelenlegi székelyudvarhelyi polgármester, akkori megyei tanácselnök idejében pályázott közösen Hargita és Kovászna megye tanácsa. A 2007-ben elkészült, utólagos módosításokon átesett beruházási tervben összesen 14, Kovászna megyéből nyolc, Hargita megyéből pedig hat gyógyvizű forrással rendelkező település Borszék, Gyergyóremete, Tusnád, Zsögödfürdő, Homoródfürdő és Szejkefürdő szerepelt.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
taylor
2011-07-15 17:36:58
Melyik az az őrült turista aki majd a Borvíz útjára lesz kiváncsi? Eljön és 50 kilométerenként iszik egy korty szagosvizet? Akkor nevezzük "Hányingerstrasse"-nak lehet hogy többen lesznek. Lehet hogy jobb lenne a rászorulóknak adni a pénzt, van itt elég szegény.
avatar
ijano
2011-07-21 15:03:49
Látszik,hogy ki is valójában Székelyudvarhely polgármestere!A fent megnevezett településeken folynak ügyesen a munkálatok,kivétel Udvarhely!Valójában nagyon jó a projekt,csak a pénz amit erre kell költeni az legalább megvan?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."