Itthon » Közélet

MPP: Bunta csúsztat, nem volt indokolt az azonnali tanácsülés

Támogatja a kerékpárút létrehozását, de kifogásolja a last-minute kiküldött „toborzót", Bunta munkamódszerét, és nem tartja indokoltnak a július 19-i azonnali tanácsülés összehívását a Magyar Polgári Párt frakciója.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. július 20., 14:27
3 hozzászólás. 

Sajtótájékoztatón reagált a július 19-i, keddi, a tanácsosok távolléte miatt meghiúsult azonnali tanácsülésre és Bunta Levente polgármester által az MPP-frakciót elmarasztaló kijelentéseire Molnár Miklós tanácsos, a MPP sajtószóvivője.

„A déli 12 óra előtt pár perccel e-mailben kiküldött összehívóban öt napirendi pont volt. Az első három a pályázati pénzekből kiépítendő bicikliúttal kapcsolatos volt, a negyedikben a város első negyedévi költségvetésének jóváhagyása, az ötödik előterjesztésben pedig a kadicsfalvi bekötő út terve szerepelt. Véleményünk szerint egyik határozattervezet sem meríti ki az azonnali tanácsülés összehívását. Nem érthető a nagy sietség, mivel a kerékpárút–pályázat leadási határideje augusztus 20. Jövő héten csütörtökre, azaz július 28-án esedékes a rendes havi tanácsülés, amelynek összehívóját öt nappal azelőtt kell kiküldeni a tanácsosoknak, hogy legyen idő átnézni, szakbizottságokban megvitatni és érdemi döntést hozni"- fejtette ki Molnár.

Hozzátette: furcsállja, hogy a tanácsülésen a polgármester csupán a bicikliút-pályázatot emlegette, véleménye szerint azért, mert a város első negyedévi költségvetésének megvitatását „a polgármester el akarta bújtatni, mert nem jó az, ha időt hagy a tanulmányozására. Nem jó, ha a városlakók tudnak róla és egyenesen tragédia, ha tud róla az MPP".

Molnár szerint a kerékpárúttal kapcsolatos hirtelen jött nagy sietség sem indokolt.

„Miért ez a hirtelen nagy sietség, mikor a kerékpárút-témát ezelőtt három hónappal Jakab Attila zöld párti tanácsos már felvetette, többször is megsürgette, az MPP frakció pedig köztudottan támogatja a megvalósítását?"- tette fel a kérdést a tanácsos.

„A polgármesternek javasoljuk, hogy a tanácsülések összehívásában a minimális törvényességet és rendet tartsa be. Próbáljon tartalmi megoldást, és ne kákán csomót keresni, mert már nevetséges, hogy ha esik, ha havaz, mindenért a MPP-t hibáztatja és felteszi a régi lemezt. Olyan körülmények közt, amikor nyilvánvaló, hogy még saját frakciójával sem egyeztet, hiszen mindössze három RMDSZ-es tanácsos kollégánk volt jelen a tanácsülésen. Éppen ezért azt üzenjük a polgármesternek, hogy mindaddig, amíg nem unja meg terjeszteni rólunk a hazugságot, mi sem fogjuk megunni terjeszteni róla az igazságot" - fogalmazott kategorikusan Molnár.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
joskaa
2011-07-20 16:25:43
Bisztos a saját számlájára akarja irni a kerékpár utat.
avatar
ciher
2011-07-20 21:17:03
Bunta ,MPP.tanacsul;es
Tanacsos Urak!Elfelejtettek a valasztasi igeretet,hogy mindent megtesznek a Varos erdekeben!Magyarazkodni tudnak. Cselekedni mikor fognak???
avatar
szp
2011-07-20 22:27:42
Tulipan Es Fenyo
Rendben MPP, rendben UDMR, ELEG. 2012 a nyakunkon, ahogy a valasztasok is, mindannyian eljatszottatok minden eselyt, folyamatos kekeckedesnel, csesztetes, egyebet nem csinalnak tanacsos urak.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."