Itthon » Közélet

Pontosít a prefektus

A július 20-án, szerdán az MPP sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján közölt cikkünkben megjelent információkkal kapcsolatosan pontosított Ladányi László, Hargita megye prefektusa.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. július 21., 15:26
1 hozzászólás. 

A cikk szerzőjéhez eljuttatott Pontosítást az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

„A július 20-án, szerdán megjelent „Bűnügyi feljelentést fontolgat és fellebbez az MPP" című cikkel kapcsolatban, néhány pontosítást szeretnék tenni. A tanácshatározatot, amely szabadnappá nyilvánítaná március 15-ét, a prefektúra támádta meg, mint intézmény, mivel a tanácshatározat nem felelt meg a jelenleg érvényben lévő romániai törvényeknek. Ugyanis, hogy mely napok szabadnapok Romániában, arról csakis a kormány és a parlament határozhat, ez nem tartozik a helyi tanácsok hatáskörébe. Lényeges, hogy a prefektúra ezt a határozatot nem az ünnepnappá nyilvánítás miatt támadta meg, hanem mint szabadnapot. Mivel a prefektúra fő feladata a megyében a törvényesség felügyelete, ezért kötelessége ennek érdekében intézkedéseket foganatosítani, vagyis ha a helyi tanácsok olyan határozatokat hoznak, amelyek nem törvényesek, köteles ezeket megtámadni, így beszélhetünk „Prefektúra kontra városi tanács" perről, és nem „Ladányi kontra városi tanács" perről.
A további jó együttműködés reményében, ha bármi információra van szükségük, szívesen állok rendelkezésükre.

Tisztelettel,
Ladányi László Zsolt
Prefektus

A pontosítással kapcsolatosan megkérdeztük a peres ügyről a helyi médiát tájékoztató Molnár Miklós MPP-s tanácsost, sajtóreferenst.

„Ha egy szóban akarnám összefoglalni a véleményemet, akkor azt mondanám: szánalmas. Nem kívánok szópárbajba keveredni a prefektus úrral, ehelyett átküldöm a törvényszéki végzés első oldalát. Döntse el mindenki, hogy ki volt a perbe hívó fél" - válaszolta Molnár.

A törvényszéki végzést ide kattintva olvashatják.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pek
2011-07-22 11:14:16
Végre egy normális MPP-s hozzászólás: Ladányi tényleg szánalmas, az volt polgármester-jelöltként, alpolgármesterként, stb. Ezúttal is megvédte a román államot a rebellis magyarok ellen!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."