Itthon » Közélet

Mégis lesz bicikliút Udvarhelyen?

A Zöldek kezdeményezték, a polgármester másodszor hív össze tanácsülést az ügyben – a részletekről Jakab Attila tanácsos számolt be.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/bicikliut_festes3005
Itthon_Kozelet/bicikliut_festes3005
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. augusztus 08., 17:45
1 hozzászólás. 

Nem hagyják elveszni a várost átszelő, 10,9 kilométeres kerékpárút kiépítésére vonatkozó pályázati lehetőséget a zöldek, ezért a már elkészült dokumentáció leadásának augusztus 20-i határideje előtt még egyszer összeverbuválták döntéshozatalra a városatyákat.

Itthon_Kozelet

A kerékpárút kiépítése a zöld pártiak szívügye, 2008 óta folyamatosan szorgalmazzák. Az idei költségvetésben sikerült is elkülöníteni egy körülbelül 50 ezer lejes keretösszeget, amelyből elkészült a Környezetvédelmi Alap által kiírt pályázat dokumentációja – közölte Jakab Attila.

„Van egy pályázati lehetőség a Környezetvédelmi Alapnál és az utolsó 100 méteren vagyunk, hogy ezt megpróbáljuk kihasználni. Eddig nem sikerült megfelelőképpen összehozni egy tanácsülést. Közbenjártunk, hogy az érintett felek egyezségre jussanak, és úgy tűnik, sikerült kompromisszumra jutni.

A tanácsülést a polgármester összehívta, a pártok visszajeleztek, hogy részt vesznek és bízunk benne, hogy egy közösségi összefogás jön létre annak érdekében, hogy Székelyudvarhelyen egy összefüggő bicikliút-hálózat jöjjön létre" – nyilatkozott optimistán az augusztus 9-i tanácsülés sikerében bízva Jakab.

A kerékpárút elkészítése összesen 3 432 623 lejbe kerül, ebből 2 435 227 lej a Környezetvédelmi Alapnál pályázott összeg és 997 396 lej az önrész.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szattilasz
2011-08-09 11:22:44
:woohoo:
Azaz, legyen valami végre!!! Autóval is nehéz közlekedni nemhogy biciklivel!!! Ahogy tekerek közúton, úgy érzem Harry Potter varázslatos köpenye rajtam van, és láthatatlan vagyok... Hajrá Jakab!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."