Itthon » Közélet

Cseh Judit és Desperado az V. Oroszhegyi Szilva Napokon

A szilvapálinkájáról híres község három napos ünnepére szeptember második hétvégéjén, 9. és 11. között várják a zamatos itókára és a szilvából készült étkekre éhes vendégeket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. szeptember 05., 10:21
0 hozzászólás. 

 

 

Az idei ünnepen a tavalyinál gyengébb termés miatt idén szűkösebb lesz a szilva-kínálat, de ez ne szegje kedvét senkinek, mert a messzi földön híres-neves, hordókban érlelt oroszhegyi szilvóriumból most is jutni fog bőséggel a látogatóknak. A Szilva Napok hivatalosan szeptember 9-én, pénteken 19 órakor kezdődik. Az ünnepi megnyitó után, 20 órától átadják a helyi iskola új sportbázisát, amelyet a Szilva Kupa elnevezésű labdarúgó tornával avatnak fel. Ugyancsak pénteken nyílik meg az Orbán Balázs Fotóklub oroszhegyi táborában készült fotográfiákat bemutató kiállítás.

Szeptember 10-én, szombaton reggel a csőszök felvonulásával indul a program. Tíz órakor már a fakanálforgatásban jeleskedők állnak az üst mellé. A Szilva Napok legillatosabb és szó szerint legbódítóbb momentuma, a pálinkamustra és verseny 11 órától veszi kezdetét. Amíg a felnőttek főznek, a szakértő zsűri a pálinkákat kóstolgatja, addig a gyerekek sem fognak unatkozni. Kipróbálhatják a játszóházat, megnézhetik a 12 órakor kezdődő mesejátékot és ámulhatnak a bűvészmutatványokon, a dalos kedvűek pedig benevezhetnek a 14 órakor kezdődő karaoke versenyre is. Az oroszhegyi új Közbirtokossági irodaház avatójára 15 órától kerítenek sort. Ezt követően, 15 óra 30 perckor kiderül, hogy ki nyerte a focikupát és kinek a főzte ízlett legjobban a főzőverseny zsűrijének. A napot az este 8 órakor kezdődő és hajnalig tartó utcabál zárja.

Szeptember 11-én délelőtt 11 órától ünnepi szentmisével kezdődik, majd 12 óra 30 perctől mesterség-bemutatóval, helyben készített szilvás finomságok kóstolójával és népművészeti kiállítással folytatódik a Szilva Napok programja. Az ünnepi hangulatot a 13 órakor kezdődő kulturális műsor garantálja. A szabadtéri színpadon az Udvarhely Táncműhely, a Háromszék Néptáncegyüttes, a csíkszeredai Köpice, az oroszhegyi Boglárka tánccsoport és a csőszök ropják, talpalávaló muzsikát húz a csíkmadarasi népi zenekar. Fellép a kiváló népdalénekes, Cseh Judit és a nevető izmokat próbára teszi az Open Stage. A pálinkamustra eredményhirdetését megelőző egyszerre koccintás hagyományára 17 órakor kerül sor. A nap hátralevő részében a jó hangulatról és zenéről Olti Attila és zenekara, este 19 órától pedig a magyarországi Desperado együttes gondoskodik.

Az V. Oroszhegyi Szilva Napok teljes programját ide kattintva lehet böngészni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."