Itthon » Közélet

Ismét őrzik a Szent Mihály napi hagyományt

  A háromnapos rendezvény helyszíne a városi strand melletti salakpálya lesz, ahol hagyományőrző mesterek, néptáncegyüttesek illetve kutyakiállítás- és verseny is várja a látogatókat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza_Itthon/Kozelet/sztmihaly2509/
Szasza_Itthon/Kozelet/sztmihaly2509/
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. szeptember 20., 16:15
0 hozzászólás. 

 

Harmadjára szerveznek - a Romantika Étterem és Panzió, az Udvarhelyszéki Népművészek Egyesülete és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala - szeptember 23. és 25. között Székelyudvarhelyen Szent Mihály-napi hagyományőrző vásárt.

A vásár toborzója szeptember 23-án, pénteken 15 órakor lesz az Udvarhelyszéki Fúvószenekarral és a Boróka néptáncegyüttessel. Az ünnepélyes megnyitót 17 órakor tartják, ezt követően a színpadon a Boróka és a Rozmaring néptáncegyüttesek járja a táncot amihez a talpalávalót az abásfalvi hagyományőrző zenekar húzza.

Szombaton 10 órakor a magyarországi Karakán Egyesület kutyabemutatójával indul a program, majd 15 órakor a fajtiszta kutyák versenye következik - az eredményhirdetést 16-17 óra között ejtik meg. A szentkirályi tűzzsonglőröket 19 óra 30 perctől lehet megcsodálni, 20 órától pedig szüreti bálban lehet járni a táncot.

A magyar kutyák bemutatójával rajtol, a munkakutyák felvonulásával folytatódik a vasárnapi program. A kulturális műsorról a Gereben együttes és a magyarországi szentkirályi néptáncosok gondoskodnak. Lesz csere-bere vásár, dalra fakad Sorbán Enikő népdalénekes és táncra perdül a Kékiringó. Az Udvarhely Táncműhely előadását 19 órától lehet megnézni.

A vásáron értékes nyereményekkel is gazdagodhatunk - a belépőjegy 1 lej gyereknek, 3 lej felnőtteknek, ez tombola is egyben. A sorshúzásra kapuzárás előtt, vasárnap 19 óra 30 perctől kerül sor.

A vásár részletes programja ide kattintva tölthető le .pdf formátumban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."