Itthon » Közélet

Megfékezték a kadicsfalvi tüzet

Az esti órákra már csak néhány elszigetelt helyen égtek a lángok, de a veszélyt sikeresen elhárították a tűzoltók.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Egyeb_1027_tuz
Egyeb_1027_tuz
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. október 27., 18:20
3 hozzászólás. 

Az uh.ro kérdésére Dima Valerian, székelyudvarhelyi tűzoltóparancsnok elmondta a helyszínen a székelyudvarhelyi és a csíkszeredai tűzoltóság emberein kívül a Homorod erdészeti társulás munkatársai és az oroszhegyi önkéntes tűzoltó alakulat tagjai is segédkeztek az oltásban.

Videó: Csedő Attila

Megtudtuk, mintegy öthektárnyi tűlevelű erdőn és hat hektár legelőn tomboltak a lángok, de az anyagi kár nem jelentős. A száraz növényzeten és fán kívül hozzávetőlegesen 50 köbméter fenyőfa égett el, ennek értékét a későbbiekben becsülik fel.

A tűz pontos okát még vizsgálják, de feltételezhető, hogy az erdő közelében található bekötőúton járva valaki egy cigarettacsikket dobott el, ami rövid idő alatt lángra lobbantotta a száraz növényzetet.

Egyeb_1027_tuz

Fotó: Kakasy Botond

Az esti órákban a tűzoltóság emberei még a helyszínen dolgoztak, de a tüzet sikerült megfékezni. Elszigetelten még található ugyan néhány kisebb tűzfészek, ezeket a tűzoltók felügyelik és megszüntetik.

A tűz alakulásáról élőben számoltunk be az uh.ro-n, ezt ide kattintva olvashatják vissza. További képeket és beszámolót ide kattintva találnak.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
beszabepis
2011-10-27 22:42:50
A kár értéke nem jelentős... 50 köbméter fenyőfa... Hát megmondom itt a kedves olvasóknak, hogy 50 köbméter fenyőfát ha 120 lejjel megszoroznak köbmétrenként akkor az elég sok...
avatar
rodaev
2011-10-28 18:33:37
Javasolnam,hogy ha van hozzaerto szakemberuk?akkor vizsgaljak meg az erdo alatt huzodo es leegett harom darab foldet!ugyanis en a szmkozti oldalon voltam es jol lattam ahogyan egettek az egyiket!es ne handabandazzunk cigaretta csikkekrol!!!mert igy a legegyszerubb lezarni az ugyet!es volt egy traktor is ami nagyon hamar elosont onnan!!!
avatar
DepisKiller
2011-10-28 23:17:02
:pinch:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."