Itthon » Közélet

Eltávolították a piac asztalait

Megújul a városi piac, idén a Vásártér utca felőli asztalok egy részét kicserélik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

itthon_kozelet/piac0211
itthon_kozelet/piac0211
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. november 02., 16:44
3 hozzászólás. 

Teljesen megújul a városi piac – szerdán délelőtt a polgármesteri hivatal munkatársai eltávolították a több mint negyven éve létesített kőasztalok egy részét, illetve azok tetőszerkezetét.

itthon_kozelet/piac0211

Fotó: Kakasy Botond

Piac-történelem

A székelyudvarhelyi városi piacot 1970-ben létesítették: ekkor állították fel a kőasztalokat, illetve ezek fölé a hullámlemezből készült tetőket. A piac területe utoljára 1993–94-ben volt leaszfaltozva. Két évvel ezelőtt kivágták az aszfaltot tönkretevő fákat, idén pedig új kerítéseket emeltek.

Ülkei Zoltán városgazdálkodási osztályvezetőtől megtudtuk, hogy idén csak arra van pénze a hivatalnak, hogy ezt, az utca felőli részt újítsák fel.

A következő hét elején a felszedett asztalok helyén levő területet újraaszfaltozzák – ennek következtében a piacnak csak a hátsó részén lesz majd árusítás.

Az aszfaltozás után teljesen új asztalokat állítanak fel az említett területen, ezek fémszerkezetű, festett asztalok lesznek – közölte Ülkei. A piac másik, hátsó részén jövő év tavaszán végzik el a rehabilitációt.

Bárt régebb olyan tervek is voltak, hogy fedett piac-csarnokot építsenek, egyelőre csak az említett felújítást végzik el.


címkék: piac varosi piac

3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
surmiii
2011-11-02 19:49:14
Nem tudom hogy milyen lesz az új asztal,de nem kár a régi és kemény asztalokért...
És most akkor ezek mennek a szemétbe? Lehet túl gazdagok vagyunk,csak nem tudunk róla?! :(
avatar
jugin
2011-11-02 20:10:29
én igényt tartanék 4 asztal tetőre ha lehetne:)))))))))
avatar
Bugi
2011-11-05 15:41:02
Hát igen ideje valamit csinálni a városi nagy piaccal,csak azt szeretném tudni, hogy miért nem voltak jók a régi asztalok, új tetőt tenni lefesteni stb.Tehát jóval olcsóbban meg lehetett volna úszni,és persze kikérni az árusok véleményét akik évtizedek óta bérlik az asztalokat.És hallom drágul a bér miért? Nem volt elég a diktátorból tudják kire gondolok, aki szó szerint kizsákmányolta az árusokat és persze az öreg néniket akik sokszor a busz árát sem tudták kikeresni, és csak annyit mondott ki küldte magát ide.Évek óta nincs víz a piacon nincs szemetes a parkolóba fizetni kell miért? Csak azért mert így döntött a diktátor,miért nem veszi vissza a tanács a piacot és rendezze ő.A diktátornak ( elnézést de szívesen használom ezt a nevet) köszönhetően ide járnak a kereskedő románok ( cigányok) akik leverik az itteni termelőket és kereskedőket akik innen kell megéljenek ebből a városból,és persze elviszik innen a pénzt is amit nem itt költenek majd el.Hát ez van sajnos egy termelő panasza

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."