Itthon » Közélet

Megalakulóban a Közbiztonságért köztestület

Folytatódik a Mondj nemet az erőszaknak kezdeményezés: erőszakellenes testület létrehozását szorgalmazza az EMNT udvarhelyszéki szervezete.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

EMNT
EMNT
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. november 09., 17:13
6 hozzászólás. 

Nagy Pál, az EMNT udvarhelyszéki szervezetének elnöke a 2010 áprilisában indított Mondj nemet az erőszaknak kampány alkalmával vetette fel az erőszakellenes testület létrehozásának ötletét. Időközben csatlakozott a kezdeményezéshez Molnár Miklós, MPP-s és Jakab Attila, Zöld párti tanácsos.

Az alapítók később civil szervezeteket (Bringázz Udvarhely Mozgalom, Civitas Alapítvány), a média képviselőit, oktatási intézményeket, és az egyházakat keresték fel, hogy kapcsolódjanak be. A továbbiakban számítanak a polgármesteri hivatal és az illetékes szervek (rendőrség, ügyészség) segítségére), akik megfigyelőként vennének részt a testület munkájában. A tervek szerint a Közbiztonságért köztestület tanácsi határozat révén kap jogi formát.

A testület feladata a figyelemfelkeltés és a megelőzés lesz. „Nem valaki, valakik ellen akarunk harcot indítani, hanem a közösségért tenni, a „csapdába" került embereknek segítséget, egyfajta támaszt nyújtani" – fogalmazott Jakab Attila.



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zoltransil
2011-11-10 08:26:34
hamar
Jo otlet ha mar Bunta nem kepes csinalni polgarorseget,me neki ez igy jo hogy klanok probalnak uralkodni joerzesu udvarhelyi embereken, akkor csinaljatok ti csak mihamarabb mar igy is keso ugyhogy huzzatok bele sokan fognak csatlakozni az tuti biztos.
avatar
mihoklali
2011-11-10 08:45:57
Mi az hogy...a polgármesteri hivatal és az illetékes szervek (rendőrség, ügyészség) ... akik megfigyelőként vennének részt a testület munkájában...na varom ennek is a kivitelezeset az EMNT es Molnar Miklos elkepzelese alapjan. Koztestulet magannyomozosdit jatszon, ez nem semmi!!!
Nagy szavakkal dobaloznak a fiuk es nem tudjak mit is jelent az egesz, de olcso reklamnak, figyelemfelkeltesnek megfelel.
avatar
pandietele
2011-11-10 10:22:21
hajrá
Hajrá!
Nagyon jó ötlet, csak így tovább!
Aki pedig fél a "magánnyomozóktól", az kösse fel a gatyáját. Én egy békés Udvarhelyt szeretnék, minél kevesebb bikanyakú aszfaltparaszttal.
Hajrá !
avatar
szekelyudvarhelyi
2011-11-10 18:05:29
Zöld ut? 1
Miféle közbiztonságért köztestület? Konkrétan miről beszélünk? Bevallom őszintén, fogalmam sincs, miféle támaszt szeretnének nyújtani, és főleg, hogy kinek?! De nagyon kiváncsi vagyok, pozitív értelemben is.
Személy szerint felnézek a kezdeményezőkre, csak nem értem a dolgok miértjét, de főleg a hogyanját nem. Számos példa van viszont arra napjainkban is, hogy a támaszt nyújtó közbiztonsági szervek, szabályok és törvények gyakran a személyi szabadságot korlátozzák. Mit jelent ez, hogy erőszak ellenes testület? Mondj nemet az erőszaknak...Miért? Idáig megtűrt volt az erőszak udvarhelyen?
Várjunk csak, lehet hogy megalkuszom, hiszen Udvarhely szívét, a város központját, főutcáit mind cigányok lakják. Vagy fogalmazzak ugy, hogy romák? Ugy szebb? A nagy székely főváros központjában, a város legszebb és legöregebb utcájában cigányok laknak. Szemérmettlenül, bármi féle szégyenérzet nélkül gyülekeznek a templom előtt a patkóval szemben, a poliészter izomautóikkal...folytatom...
avatar
szekelyudvarhelyi
2011-11-10 18:06:06
zold ut? 2
...folytatás... és a világ szeme előtt intézik ott ügyes bajos csevejgésüket. Kérdem én, hogy mi a probléma forrása? Sose panaszkodj, sose magyarázkodj.... Minden barátom kifele készűl. Szarul élünk.
El van punnyadva mindenki, el van ereszkedve... Nincsenek céljaink, nincs semmi... egyetlen lépést nem léptünk előre, mióta felkapták a maffia témát, vagy mióta Kobra összekapott a cigányokkal... Vagy mióta minden harmadik hétvégén gyerekeket hurcolnak meg a jungelben... Milyen közbiztonsági köztestületről beszélünk? Hányingerem van, ha magamba nézek...
avatar
fkv
2011-11-11 16:44:57
re: zold ut? 2
Ne legyen hányingered. Állj Te is a dolgok mellé. Minél többen vagyunk, annál több az esély. Mi is elfuthatnánk idegenbe, de nem tesszük. Fusson az akinek nem tetszik, hogy Udvarhely ...újra szép lesz, méltó régi szép nevéhez. B)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."