Itthon » Civilek

Amerikában is udvarhelyi ügyért futnak

Ismét nekifut a város a pénzgyűjtésnek. Minden fillér jó ügyekre megy.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Fussneki17
Péter Attila sajtótájékoztatót tart, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. augusztus 25., 10:17
0 hozzászólás. 

Idén tölti be tizedik életévét a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány, ezért idén a Fuss Neki!-n is nagyobbat dobbantanak, mondta Péter Attila projektvezető. Az évfordulóra a program honlapját is helyrepofozták, dinamikusabbá tették, és első alkalommal lehet majd mindent online is elintézni.

A Fuss NEKI! program célja nem változott, civil szervezetek fontosnak tartott kezdeményezésire szerezni anyagi támogatást. Az ügyeket önként jelentkező futók vállalják fel, őket lehet majd támogatni és ebből gyűl össze egy összeg a szervezetek kezdeményezéseire.

A civil szervezetek itt tölthetik ki a jelentkezési űrlapot szeptember 11-ig, de csak ha udvarhelyszéki szervezetről van szó, vagy ha Udvarhelyszékre vonatkozó ügyet szeretnének kezdeményezni. Volt rá példa, hogy ugyan a pályázó szervezet csíkszeredai volt, arra szereztek támogatást, hogy udvarhelyi iskolában tarthassanak környezetvédelemmel kapcsolatos előadásokat.

Eddz és kampányolj!

A jelentkezés másik feltétele, hogy a szervezetnek legalább három olyan futót kell toboroznia, akik rokonszenvesnek tartják a projektjüket, és vállalják, hogy szaladnak is érte néhány kört, a civil szervezet jelentkezésében már az ő nevüknek is szerepelnie kell. Szeptember 12. és 21. között a futók jelentkezését várják, akik szintén online tudják majd kitölteni az űrlapot.

A futók 1,3 kilométeres köröket teljesítenek, lehetőleg minél többet, mert a támogatók körönként tehetik a felajánlásaikat. Mind vállalkozásoknak, mind magánszemélyeknek bármekkora összeget lehet majd felajánlani, ezért nem árt, ha a futók az általuk felvállalt ügyet reklámozzák is, akár a Facebook-on, akár az utcán megemlítve ismerőseiknek, ugyanis nem mindig a legtöbb kört futó önkéntes szerzi a legtöbb támogatást.

A futók bárhonnan lehetnek, nincsen erre vonatkozó kikötés, az SZKA projektjéért például Christopher Worman, a szervezet megálmodója és tanácsadója is fut, aki valószínűleg az itteni futással egyidőben, az Egyesült Államokban teljesíti 1,3 kilométeres köreit.

Kicsit nem figyelsz, és futó leszel

Péter Attila egy olyan srácról is mesélt, aki eddig mind az öt Fuss NEKI!-n támogatásokat gyűjtött futóként és előre telefonált az idei időpontért, hogy szabadságát ekkorra tudja majd beütemezni, ugyanis Angliában dolgozik. Van olyan futó is, aki ezen a programon lett a futás szerelmese, a Fuss NEKI! teljesítése után félmaratonon indult és tervezi egy maraton lefutását is.

Az adománygyűjtés szeptember 12-én indul el és egy hónapon keresztül, tehát október 12-ig tart, három nappal utána, 15-én lesz a közösségi futás, ahol szintén lehet majd összegeket felajánlani a futókra. Ezt a körök összeszámlálása követi és a támogatók részéről a futók köreinek függvényében a felajánlott összegek kifizetése. Tavaly összesen 7 országból érkeztek az anyagi segítségek, Péter Attila szerint azzal, hogy idén online is lehet majd pénzt utalni, ez sokkal több lehet. A tavaly összegyűjtött 86.000 lejt figyelembe véve, idén 100.000-re számít a projektvezető.

A támogatók itt böngészhetnek majd a jó ügyek között, valamelyikre rákattintva megtalálják annak futóit is és máris kijelölhetik az összeget, amit annak a bizonyos futónak egy körére adományoznának. A támogatók utólag megnézhetik, hogyan valósultak meg az általuk támogatott projektek, hiszen erről a civil szervezetek kisfilmet készítenek, ezeket is megtaláljuk a Fuss NEKI! archívumában.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."