Itthon » Közélet

Szemetelőt büntettek az Ady Endre utcában

Törmeléket és zöld hulladékot öntött le egy székelyudvarhelyi lakos az Ady Endre utcai szemétlerakó elé. Első eset, hogy tanú is van rá.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. november 24., 13:07
5 hozzászólás. 

 

A történetről a városgazdálkodási osztály munkatársa Toásó Imre számolt be. A polgármesteri hivatal alkalmazottja megkeresésünkre elmondta, hogy november 23-án az esti órákban az Ady Endre utcában kóbor ebek befogását végző AVE Hargita munkatársai egy piros rendszámú autóra lettek figyelmesek, melynek vezetője utánfutóból ürítette le a hulladékot a szeméttároló mellé.

Bedohazi

„Kiderült, hogy egy Szentjános utcai lakosról van szó, akit meg fogunk büntetni" – tájékoztatott Toásó Imre. Abban az esetben, ha a gyűjtőpontokhoz ömlesztik a szemetet a nem odatartozó személyek a 74/2005-ös tanácsi határozat 24-es cikkelyének 6. bekezdése értelmében a fizikai személyek 100-500 lejig, a jogi személyek 1000-1500 lejig terjedő büntetésre számíthatnak.

„Gyakori, hogy így járnak el Székelyudvarhelyen, ezzel megspórolva a szemétszállítás díját" – magyarázta a polgármesteri hivatal illetékese az üggyel kapcsolatban. Ez az első eset, hogy szemtanú is van az ügyben. Eddig a tetteseket a hulladék között talált személyes vagy céges adatok alapján azonosították.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2011-11-24 13:32:43
Az ilyennek az is jó büntetés lenne, ha a médiába kiírnák a teljes nevét és fényképet közölnének róla, hogy kicsit szégyelje el a pofáját... :whistle:
avatar
czymi53
2011-11-24 14:22:18
Éppen ideje volt. A sok pofátlan ... :angry:

Jó lenne egy zöld telefonszám, ahová a lakosság bejelenthetné a hasonló eseteket. :evil:
avatar
leyylee
2011-11-24 19:14:00
nagyon kevés a büntetés
avatar
zterex1
2011-11-25 09:08:12
Meg fogunk? Akkor még ez sem biztos. Ha majd sor kerül rá akkor viszont lehet példamutatásról beszélgetni. Addig csak fenyegetőzés mint a tavasz óta érkező kerékbilincsek.
Amúgy büntetni is nehéz, mert bizonyítani kell, hogy az illető volt aki szemetelt. ( fotó, videó ) De még akkor is megúszhatja - lásd Basescu is pofozott gyereket a kamera előtt de tagadta és igaza lett.
avatar
tubarozsa
2011-11-25 08:40:53
Igaza van czymi 53-nak ,nincs egy telefonszám,ahová az ember bejelenthetné a
szemetelőket a rongálókat és a csemete(fa)tördelőket.Amig ezek ellen nem
lép fel szigorúan a hatóság (kemény büntetésekkel)nincs miről beszélni.A rendőrséget nem hivják fel szivesen az emberek,.egy a román tudás végett,kettő.nem biztos hogy jó néven vennék a rendőrségen a /zavarókat/.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."