Itthon » Közélet

Avattunk idén, avatunk jövőre is

Újabb leaszfaltozott útszakaszokat avatott fel a város első embere: aszfaltréteg került a Csere, Domb, Kuvar és Imecs László utcákra. Áramfejlesztőt kapott a Művelődési Ház.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

CsereUtca_CsereUtcaAtadas
CsereUtca_CsereUtcaAtadas
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. december 29., 15:05
1 hozzászólás. 

Az ünnepi hangulat ellenére is eseménydús a polgármesteri hivatal és a városvezető idei évének utolsó hete. Ma 11 órától újabb leaszfaltozott utcákat adtak át.

CsereUtca_CsereUtcaAtadas

Városunk polgármestere, Bunta Levente a Csere és a Domb utcák kereszteződésében avatta fel az új aszfaltréteget. Beszédében külön kitért az avatásra és annak jelentésére, ugyanis idén számos átadásra, avatásra került sor, amit egyesek el is bagatellizáltak, jegyezte meg a polgármester. „Mi csak örvendünk, hogy rendre ilyen sok avatni való van és annak alapján, amilyen munkákba belekezdtünk, jövőre is lesz bőven" – nyugtatott meg az elöljáró.

 

Négy utcát aszfaltoztak le

Az átadott útszakaszok, a Csere, Domb, Kuvar és Imecs László utcák együttesen leaszfaltozott hossza 925 méter. A teljes aszfaltréteg 4500 négyzetméter illetve 1625 négyzetméter járda épült. A munkálatokat a Viaduct Kft. végezte el, amelynek költsége 1162161,68 lejbe került. A polgármester külön hangsúlyozta, hogy az utcák nem tökéletesek, de amit a hely megengedett, azt kihasználva, a lehető legjobbat próbálták kihozni belőle. Ellentétben a város néhány leaszfaltozott utcájával, itt az aszfaltréteg leterítése előtt, a víz és szennyvíz hálózatot is rendbe hozták. Csak ezután épültek ki a járdák, árkok és lefolyók valamint az útburkolat.

A felújított és leaszfaltozott útszakaszok nem csak az ott lakóknak, hanem a Csereháti lakótelepen élőknek is könnyebbé teszi a mindennapjait és mindenképp por és sármentes megközelítést jelent. A lakószövetség elnöke, Sarkadi Zoltán is jelen volt az átadón, aki köszönetét fejezte ki a polgármesternek.

 

Áramfejlesztőt kapott a színház

A helyszínen tett séta után a polgármester a színházhoz igyekezett, ahol újabb befektetés eredményét szemrevételezte és adta át. Üzembe helyzeték az újonnan felszerelt áramfejlesztőt, amely áramszünet esetén 10 másodperc után kapcsol be és látja el árammal a színház épületét. A generátor teljesítménye 150kW energia előállítására képes, amelyből jelenleg, teljes terhelés alatt a 70 százalékát használják ki. Az áramfejlesztő 45478,80 lejes beruházása mellett még lépcsőjavítás, hőszabályzó csapok, hangosítópult és kulturális programszervezésre illetve napenergiával történő melegvíz előállításra is történtek beruházások.

Az átadások után a polgármester sietett is tovább, ugyanis a 12 órától összehívott tanácsülésen volt jelenése. A tanácsülésről itt olvashat bővebben.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2011-12-29 15:45:46
"de amit a hely megengedett, azt kihasználva, a lehető legjobbat próbálták kihozni belőle."
Csak félsiker, mert:
- a járdák használhatatlanok ( csak amolyan ösvények ), ezért a gyalogosok továbbra is az úton járnak
-ha a sáncot lefedték volna ( piskótával ), akkor + 50 cm -el szélesebb lenne az a keskeny út ( van rá példa sok helyen )
-a Kuvar utca így is keskeny, hát még kétirányúsítva és parkoló autókkal.
- sok autócsapda van elrejtve, főleg az utcák végeinél
Biztos, hogy jobb, mint volt, de többet is ki lehetett volna hozni, hasonló költséggel, jobban átgondolva.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."