Itthon » Közélet

Benne vagyunk a Bunta-Szász perben

A polgármester rágalmazással vádolja elődjét, Szász fenntartja az uh.ro-nak adott interjújában tett állításait. Februárban jön a titánok harca?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet
Itthon_Kozelet
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. január 12., 17:45
12 hozzászólás. 

Szász Jenővel, a Magyar Polgári Párt elnökével polgármesteri múltjáról, a jelenlegi városvezetőről és a tisztség jövőbeli várományosáról készítettünk interjút, ami 2011. szeptember 22-én jelent meg portálunkon.

Itthon_Kozelet

Akkor az egykori (al)polgármester azt nyilatkozta Bunta Leventéről, hogy „minden rossz tulajdonság benne van, ami egy vezetőnek nem jó: buta, bizalmatlan és „bőcs", tehát öntelt".

Néhány nappal később a jelenlegi városvezetővel is interjút készítettünk, aki akkor kijelentette, nem szeretne különösebben Szász Jenővel bajlódni, de a nyilatkozatai miatt be fogja perelni a pártelnököt.

 

Titánok harca?

Ez nem váratott sokat magára: Szász Jenő néhány nappal korábban kapta kézhez a február 2-ra vonatkozó idézést, melyből kiderül, Bunta 10.000 lej kártérítést követel az interjúban elhangzottakkal okozott, karrierjét befolyásoló kijelentések miatt, valamint arra is kötelezné Szászt, hogy a bírósági határozatot hozza nyilvánosságra – saját költségén – két helyi újságban.

A polgáriak vezetője szerint szó sincs rágalmazásról, hiszen semmi olyat nem állított, ami, ha igaz lenne, büntethetővé tenné Bunta Leventét. Szász szerint ugyanis akkor beszélhetünk rágalmazásról, illetve becsületsértésről, ha egy személyt bűntett, vagy kihágás elkövetésével vádolunk, és ezt nem tudjuk igazolni.

Ezzel szemben az MPP elnöke úgy véli, ő csak emberi tulajdonságokat emelt ki, véleményét hangoztatta, egy közszereplőnek pedig el kell tűrnie ezt. Szász Jenő úgy véli, sokan fognak nevetgélni ezen a peren, főként annak kimenetelén.

 

Mi már most jól szórakozunk,

hiszen, bár a Szász Jenővel készített interjúnkat, és a cikkben szereplő képeket is csatolták a perirathoz, valamint a szöveg román fordítását is mellékelték, a bírósághoz címzett perre hívásban tévesen szerepel az interjút közlő médiaorgánum neve. A perirat szerint az interjú nem az uh.ro-n, vagyis az Udvarhelyi Hírportálon, hanem az egyik helyi nyomtatott napilapban, az Udvarhelyi Híradóban jelent meg.

A tévedést furcsálltuk, hiszen letöltötték, és le is fordították cikkünket, így meglepő, hogy nem vették észre melyik portálon járnak. Hasonló véleményen van az Udvarhelyi Híradó főszerkesztője, Pál Gábor is, aki szerint sokan még mindig ugyanazon kiadó sajtótermékeként kezelik az Udvarhelyi Híradót és az uh.ro-t.

"Valószínűleg az illető ügyvéd, aki az iratcsomót összeállította, szintén ebben a tévhitben olvassa a honlapot. Megtörténhet, hogy nem tájékozódott megfelelően a szakember, de az is lehet, hogy csak egy egyszerű elírás történt. Nem felháborító az eset, hisz nem minket akarnak beperelni, ráadásul nem is az uh.ro-t, és reméljük, a következőkben az ügyvéd sem téveszti össze a két sajtóterméket." – nyilatkozta portálunknak a főszerkesztő.

Ettől függetlenül, kíváncsian várjuk a február másodikára kitűzött tárgyalást, valamint a bíróság döntését.



12 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szp
2012-01-12 18:37:59
kozpenz
Es mindezt közpénzen, köszönjük MPP-RMDSZ, idén majd megháláljuk
avatar
taylor
2012-01-12 19:22:00
Hogyha Bunta a karrierjét negatívan befolyásoló rágalmazás miatt pert indít, akkor megkérem hogy perelje be a magát a szándékosan késleltetett építkezési engedélyek miatt is.
avatar
Attila91
2012-01-12 21:12:32
Mindketten nem e-vel kéne foglalkozzanak...vannak ennél fontosabb dolgok is.mindketten vissza élnek...
avatar
bbalintl
2012-01-13 10:29:30
re:
Szóval Te nem védenéd meg a becsületed Bunta helyébe? Vagy csak elvárod, hogy ő ne tegye...
avatar
taylor
Hogyha Bunta a karrierjét negatívan befolyásoló rágalmazás miatt pert indít, akkor megkérem hogy perelje be a magát a szándékosan késleltetett építkezési engedélyek miatt is.
avatar
bbalintl
2012-01-13 10:28:55
re:
Ezen sokat gondolkoztál? Vagy csak gondoltad, hogy írsz valami olyant amit még más nem írt, hogy eredeti légy? Egyszer gondolkoznod kéne, mielőtt kommentelsz...
avatar
enisitt
Szerintem ezek csak hujitik a nepet, amig jatszak az egymast mocskoljuk fejezetet, addig a hatterben nagyon is jol megvannak egymassal, s mig az emberek el vannak foglalva a latszattal addig ok hasznot huznak
avatar
urfi
2012-01-12 23:42:50
Szász Jenő már bebizonyitotta hogy mihez ért:a csalás,lopás,hazugság és félretájékoztatás nagymestere.Elég van már belőle,menjen haza Gyergyóba boldogítsa őket!Szebb jövőt nélküle!!!
avatar
enisitt
2012-01-13 09:51:01
Szerintem ezek csak hujitik a nepet, amig jatszak az egymast mocskoljuk fejezetet, addig a hatterben nagyon is jol megvannak egymassal, s mig az emberek el vannak foglalva a latszattal addig ok hasznot huznak
avatar
taylor
2012-01-13 12:10:38
re: re:
Ne haragudj tesó, de milyen köze van a politikusoknak a becsülethez? :woohoo:
avatar
bbalintl
Szóval Te nem védenéd meg a becsületed Bunta helyébe? Vagy csak elvárod, hogy ő ne tegye...[quote=taylor]Hogyha Bunta a karrierjét negatívan befolyásoló rágalmazás miatt pert indít, akkor megkérem hogy perelje be a magát a szándékosan késleltetett építkezési engedélyek miatt is.
[/quote]
avatar
bbalintl
2012-01-15 10:58:59
Látod ez a helyzet, az ilyeneknek mint Szász Jenő semmi és próbálják úgy beállítani, hogy aki nem elég okos, vagy nem elég jólinformált, az azt higyje, hogy Buntának sincs... Látom téged is sikeresen manipuláltak. Tudod vannak kivételek és ha valaki nem veszi észre, az inkább ne általánosítson!
avatar
taylor
Ne haragudj tesó, de milyen köze van a politikusoknak a becsülethez?
avatar
tofi
2012-01-13 12:42:28
re: re: re:
avatar
taylor
Ne haragudj tesó, de milyen köze van a politikusoknak a becsülethez? :woohoo:
+1
avatar
zsolt 13
2012-01-13 12:58:36
na szerintem meg addig perelnek egymás közt hogy jön valaki harmadik és mind2-öt leseperi a pajarol...a nép is kezdi unni..majd választ olyan valakit akinek a mi érdekeink lesznek előnyben..mar nem lesz sokaa... :cheer: ;)
avatar
pek
2012-01-14 15:46:43
Bukott (Szász Jenő), és bukásra értékelt pm. harca. Titán a bunkó (köztük én is)választó,aki óriásit csalódik,ha ilyen selejtekre szavaz. Ti tán jobban tudjátok, mint én, kedves szavazók...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."