Itthon » Közélet

Mesés februári hétvégék a színházban

Vasárnap terüljasztalkámos családi délutánra, jövő héten pedig farsangi mulatságba hív a helyi színtársulat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

TomcsaSandorSzinhaz_2012/Asztalkam
TomcsaSandorSzinhaz_2012/Asztalkam
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. február 03., 12:25
0 hozzászólás. 

Magyarországi turnéjával dicsekszik a színház, majd terüljasztalkámhoz várja a kicsiket. A nagyok farsangi bálban csemegézhetnek, szemüket és lelküket a társulat következő, felnőtt előadásán legeltethetik.

TomcsaSandorSzinhaz_2012/Asztalkam

Fotók: Balázs Attila

Minderről sajtótájékoztatón szereztünk tudomást, melyen Nagy Pál igazgató és Csurulya Csongor, a színház művészeti vezetője tartott szóval.

 

Sikeres turné: küldetés száz százalékban teljesítve

„Gyakran elhangzik, hogy az udvarhelyi színtársulat a város kulturális nagykövete – a magyarországi turné után kapott elismerő visszajelzések alapján nyugodtam mondhatom, hogy ezt a feladatot száz százalékban teljesítettük – fogalmazott sajtótájékoztatón nem kis büszkeséggel Nagy Pál, színházigazgató.

Mint mondta, a Csurulya Csongor által rendezett Ibsen drámát, a Nóra című darabot mindhárom helyszínen – Eger, Tokaj, Budapest – jól fogadták. A három napos turnét a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma támogatta.

 

Tízszer a héten: Terülj, terülj, asztalkám

A 2011/2012-es évad gyermekelőadása, a Terülj, terülj, asztalkám című, jól ismert magyar népmeséből ihletett mesejáték szintén egy, a Nemzeti Kulturális Alapnál megnyert pályázat gyümölcse. A társulat működésében, az egyes darabok színrevitelében kulcsszerepe van a pályáztatóknak.

Ezzel a mesejátékkal a népmesei feldolgozások színrevitelének hiányát pótolják – közölte a darab rendezője, Csurulya Csongor, aki szerint igazi kihívás egy olyan, a mesei és a népi motívumokat harmonikusan ötvöző előadást rendezni, amely elsősorban gyermekeknek szól, de a felnőttek is élvezik.

TomcsaSandorSzinhaz_2012/Asztalkam

Ezt a rendezői koncepciót a gyakorlatban is tesztelik, mégpedig úgy, hogy az első bemutató egy családi délután lesz.

A szülők gyakran felrótták, hogy a gyermekelőadásokat nem tudják a gyermekekkel közösen megnézni, mert azokat délelőtt játsszuk – mondta Csurulya. Véleménye szerint jogos az igény egy szülő-gyermek közös színházi élményre, ezért döntöttek úgy, hogy a mesedarabot először szabadelőadásban mutatják be.

A Terülj, terülj, asztalkám című mesejáték első bemutatójára február 5-én, vasárnap délután 5 órától várják a családokat. Érdemes elmenni, mert az előadásra a gyermekeknek ingyenes a belépés!

Aki nem ér rá, az cseppet se keseredjen el, mert nem marad le semmiről. Jövő héten, február 6. és 10. között összesen kilenc alkalommal lehet még megtekinteni a mozgalmas mesejátékot.

TomcsaSandorSzinhaz_2012/Asztalkam

A bérletes előadások sorát február 6-án, hétfőn 13 órakor a Pumukli bérletesek kezdik. A hét további napjain a Vuk, a Nyilas Misi, a Bambi, az Árvácska, a Füles és Kis herceg illetve a Csipike és Micimackó gyerekbérleteseknek napi kétszer, délelőtt 10 és 12 órától „terül az asztalka".

A mesejáték zenéjét Orbán Ferenc szerezte, a mozgást Lőrincz József, a díszleteket és a jelmezeket Biró Boglárka tervezte. A fény- és hangfelelős Toásó István és Lőrincz József. A szereposztásban Bekő Fóri Zenkőt, Kulcsár-Székely Attilát, Szűcs-Olcsváry Gellértet, Tóth Árpádot, László Katát és Antal D. Csabát láthatja a nagyérdemű.

 

Farsangoljunk a színészekkel!

Svédasztalos, zenés - táncos és természetesen jelmezes lesz a február 11-én este 8 órakor kezdődő farsangi bál, amelyre aprókat és nagyokat egyaránt szívesen invitál a színház vezetősége.

A harmadik farsangi buli apropóján, hogy a bálon senki ne maradjon „(jel)meztelenül" a jelmeztár ajtaját is megnyitják, lehet kölcsönözni, válogatni! Akinek nincs kedve tetőtől talpig maskarába bújni, de szívesen farsangolna a színészekkel, az mindenképpen szerezzen be egy szemet eltakaró álarcot – hívták fel a figyelmet a szervezők.

TomcsaSandorSzinhaz_2012/Asztalkam

A svédasztalos vacsora árát tartalmazó belépődíj 25 lej, az italfogyasztást mindenki maga fizeti. A gyermekek ingyen bulizhatnak.

A részvételi szándékot február 6-ig kell jelezni, a kozonsegszervezo@szinhaz.ro e-mail címen vagy a 0266-212131-es és a 0743 212131- es telefonszámokon.

 

Buli után Örömállam

Nem csak mulatozás az élet: február 16-án elkezdődnek az idei évad utolsó bemutatójának próbái. Görgey Gábor Örömállam című két felvonásos komédiáját március végén láthatjuk.

Addig is érdemes böngészni a színház honlapját és az eseménynaptárunkat, ahol szintén megtalálható az aktuális játékrend.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."