Itthon » Közélet

Versenyvizsgára jelentkezhetnek a pedagógusok

Az idén meghirdetett üres állásokra az tanintézmények szerveznek versenyvizsgát. A pedagógusok április 12-ig iratkozhatnak be.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. április 05., 09:38
0 hozzászólás. 

Az idei évtől országszerte az iskolák bonyolítják le az írásbeli és gyakorlati próbás vizsgákat a megüresedett helyekre. Hargita megyében 45 vizsgaközpontban rendezik meg a pedagógusi versenyvizsgákat: 23 iskola egyedül szervezi meg a próbatételeket, a fennmaradó tanintézmények társulva szerveznek központokat.

Udvarhelyszéken több településen is szerveznek vizsgát: Szentegyházán, Korondon, Székelykeresztúron és Székelyudvarhelyen. Ebben a körzetben 128 állást hirdettek meg - 11 intézmény egyénileg és hat tanintézmény társulva szervezi a vizsgákat. Az állások száma 2-től 28-ig terjed intézményenként.

A Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában például 19 állást hirdettek meg. A legkevesebbet a székelyudvarhelyi óvodákban, ezekben csak 2 munkahelyet tartanak fent – tájékoztatott Waczel Ferenc, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség humán erőforrásért felelős illetékese.

A pályázó pedagógusok április 12-ig iratkozhatnak be a versenyvizsgákra hétfőtől péntekig 9 és 14 óra között, illetve egy héten egy nap délután is nyitva tartanak a vizsgaközpontok. Információkat a Hargita Megyei Tanfelügyelőség honlapján vagy az oktatási tárca internetes oldalán találnak az érdeklődők.

A beiratkozási időszak lejárta után április 20 és 30 között a pályázóknak vissza kell menniük az iskolákba hitelesíteni az iratkozási lapokat. Aki nem teszi ezt meg, azt kizárják a vizsgáról.

Idén először gyakorlati vizsga, óvodai foglalkozás vagy tanóra formájában kell teljesíteniük a jelentkezőknek, az itt kapott értékelés pedig a vizsgajegy negyedét teszi ki és 1-től 10-ig osztályoznak. A helyettesítő állásokat betöltőknek minimum 5-öst, a címzetes állást elfoglalóknak legkisebb 7-est kell elérniük a kizáró jellegű próbán.

A gyakorlati megmérettetés után az írásbeli vizsga mindenütt augusztus 2-án lesz. Az eredményeket augusztus 6-7-én függesztik ki. A végleges eredményeket augusztus 9-én tudják meg a jelentkezők, a címzetes állást betöltőket augusztus 10-én, illetve a helyettesítői állásokat elfoglalókat augusztus 15-16-án osztják el.

Azoknak is most kell iratkozniuk, akik a tavalyi vagy tavalyelőtti vizsgajegyekkel szeretnének állást foglalni. Ez az egyetlen lehetőség, hiszen a tanfelügyelőség idén csak egyetlen időpontban, azaz most ír ki vizsgát – mondta az illetékes.

Hargita megyében összesen 328 állást hirdettek meg az óvodák és iskolák.

http://www.titularizare.edu.ro/2012/


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."