Itthon » Közélet

Tankó, a park, a Jenő és a János

Ismét bejelentette Tankó László, hogy a városlakók véleményére, javaslataira épít. Mellesleg László Jánossal és Szász Jenővel való viszonyáról is kérdeztük.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/tanko0420
Itthon_Kozelet/tanko0420
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2012. április 20., 09:08
0 hozzászólás. 

Egyelőre programjáról nem, csupán kampánya részleteiről tájékoztatott Tankó László, az EMNP polgármesterjelöltje.

Zakariás Zoltán, a párt udvarhelyi vezetője csütörtöki sajtótájékoztatójukon közölte, hogy Fókuszban a város címmel indult kampányuk három pillérre támaszkodik.

Itthon_Kozelet/tanko0420

Fotók: Kakasy Botond

Első körben házról-házra, lakóbizottsági gyűlésről borkóstolóra, vagy szakmai beszélgetésre járva, Tankó megkérdezi a városlakókat a problémáikról, megoldási javaslataikról. Akár házhoz is hívható, amennyiben feltétlenül vele szeretnénk megosztani problémáinkat.

Következő lépésben mozgó véleménygyűjtő pontokat állítanak fel, ahol a székelyudvarhelyiek megkereshetik a polgármester jelöltet.

Harmadszorra pedig levelet kapunk, melyben felvázolják programjuk főbb pontjait, és kérdéseket tesznek fel nekünk. A kérdőíveket a mellékelt válaszborítékban kell visszaküldeni, akárcsak az EMNP korábbi, Döntsünk közösen! kampánya során. Akkor az udvarhelyiek országos szinten közepes aktivitási szintet mutattak, azaz körülbelül a megkérdezettek 40 százaléka küldte vissza válaszait, most jóval nagyobb részvételre számítanak – fogalmazott Zakariás.

Tankó László pozitív élményekről számolt be a városlakókkal való beszélgetései kapcsán, úgy érzi, az emberek egyre nyitottabbak, egyre többen keresik fel magánszemélyek, lakóbizottságok vagy szakmai társaságok, hogy megosszák vele a városvezetéssel kapcsolatos meglátásaikat.

Úgy körvonalazódik számára, hogy a zöldövezetek okoznak problémát a városlakóknak, köztük a Bethlen-lakótelepi park állapota is. Ennek a helyreállítására már elkülönített egy bizonyos összeget a városi tanács tavaly is, idén is, ám a kivitelezés még várat magára. Magyarázatot hivatalos levélben kértek a polgármesteri hivatalnál.

Itthon_Kozelet/tanko0420

Tankó úgy véli kis pénzből, nagyobb szervezettséggel nagyon sok problémát meg lehetne oldani.

Megkérdeztük az EMNP polgármesterjelöltjét, mi a válasza arra, hogy sokan az általa vezetett cégcsoport tulajdonosának, László János üzletembernek az előretolt helyőrségének tartják.

„Akik ismernek, tudják, mik az én kvalitásaim, vele együtt dolgozom, de nagyon sok szakmai vitánk is van arról, hogyan lehet eredményesebben vezetni a várost. Partnerként beszéljük meg a vitás kérdéseket" – győzködött Tankó László.

El sem indult volna, ha a kérdésnek lenne létjogosultsága, és eszében sincs visszalépni a jelöltségtől, eddig nem keresték meg a polgáriak ezzel a kéréssel – replikázott az uh.ro kérdésére, mely Szász Jenő múlt heti kijelentésével szembesítette.

Az MPP vezére ugyanis úgy érvelt, hogy a nemzeti oldalnak mindenképp képviseltetnie kell magát mind az önkormányzati, mind a parlamenti választásokon, a sikerhez azonban összefogásra van szükség. Mivel szerinte a polgári a társadalmilag elfogadottabb és beágyazottabb párt, ne várja tőlük senki, hogy ők fognak engedni a kisebbel szemben. Amennyiben Tankó László nem lép vissza, szavazatokat fog elvenni az MPP-től, de megnyerni nem fogja a választásokat.

Zakariás hozzátette, hogy országos szinten az EMNP a nyitottság elvét alkalmazza, a helyi szervezeteknek lehetőségük van önállóan dönteni arról, hogy mely párttal lépnek szövetségre, kinek a jelöltjeit támogatják a helyhatósági választáson. Erre a nyitottságra legjobb példa a sepsiszentgyörgyi EMNP helyzete, amely Antal Árpádot, az RMDSZ jelöltjét akarja sikerre vinni, míg Gyergyószentmiklóson az MPP jelöltjét támogatják.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."