Itthon » Oktatás

Elkezdődtek az írásbeli pótérettségi vizsgák

Az írásbeli vizsgákkal folytatódik ezen a héten a pótérettségi. Hargita megyében összesen 1710 diák iratkozott be.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

erettsegi
Fotó: archív.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. augusztus 27., 13:42
0 hozzászólás. 

A pótvizsgára jelentkezők közül 1280-an hétfőn, augusztus 27-én a román nyelv és irodalom írásbelin mérettettek meg újból.

A megyében összesen hét vizsgaközpontban szervezték meg az idei érettségi vizsga őszi szesszióját. Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen kettő, Maroshévizen, Gyergyószentmiklóson és Székelykeresztúron pedig egy-egy iskolában bonyolítják le a pótérettségit - tájékoztatta portálunkat Hodgyai László, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség munkatársa, tanfelügyelő. Mivel a legfrissebb jelenlétre vonatkozó adatok még nem álltak a tanfelügyelőség rendelkezésére, Hodgyai a beiratkozásokat követő összesített statisztikával tudott szolgálni.

Ennek tükrében a román nyelv és irodalom írásbeli pótvizsgájára legtöbben a csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskolában levő központba jelentkeztek, összesen 275-en.

Városunkban, két központban, a Bányai János Műszaki Kollégiumban és az Eötvös József Szakközépiskolában zajlanak a pótvizsgák. A Bányaiban összesen 194, az Eötvösben 206-an iratkoztak be ebből a román nyelv és irodalomból rendezett írásbeli pótvizsgára, a székelykeresztúri vizsgaközpontban pedig 87-en.

A pótérettségi holnap, augusztus 28-án a magyar nyelv és irodalom próbával folytatódik. Az előzetes adatok alapján a Bányaiban 76, az Eötvösben 69, a székelykeresztúri központban pedig 50-en jelezték, hogy részt kívánnak venni a vizsgán.

A pótérettségi eredményeit szeptember 2-án, vasárnap függesztik ki, ezen a napon lehet benyújtani az óvásokat is. A dolgozatokat szeptember 3–4-én javítják újra, a végleges eredményeket pedig szeptember 5-én hozzák nyilvánosságra – tájékoztatott a tanfelügyelő.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."