Itthon » Oktatás

Átvették ösztöndíjukat a Verestóy Alapítvány „diákjai”

Aláírták a szerződést és átvették első ösztöndíjukat a Dr. Verestóy Attila Alapítvány által támogatott középiskolás és egyetemista diákok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

verestoy-4770
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. augusztus 30., 13:27
0 hozzászólás. 

Összesen 38, azaz 26 középiskolás és 12 nappali tagozatos Hargita megyei egyetemista részesül a 2012/2013-as iskolai évben a tíz hónapig járó 250 illetve 400 lejes oktatási támogatásban.

Az alapítványi ösztöndíjasok szüleik, az Alapítvány elnöksége és a kuratóriumi tagok ( dr. Hermann Gusztáv Mihály történész, dr. Lőrinczi Csaba belgyógyász főorvos, Berde László nyugalmazott református lelkész) jelenlétében a Junior étterem konferenciatermében vették át személyesen Verestóy Attila elnöktől az első havi tanulmányi ösztöndíjukat.

A ceremónia előtt az alapító sikert kívánt és hangsúlyozta, nem egy egyszeri alkalomra szóló elképzelésnek a részesei, mert az alapítvány továbbra is fontosnak tartja a segítségnyújtást, a szülőföldön való boldogulást. Az ösztöndíj jelképes üzenete az együvé tartozás, ezt kell értsék és továbbadják a diákok - fogalmazott Verestóy.

Az ötödik alkalommal meghirdetett A jövő magad vagy! pályázat statisztikájáról Nemes Melinda ügyvezető igazgató elmondta, hogy a határidőig 158 pályázatot – ebből 73 középiskolás, 82 egyetemista és 3 kutatói - iktattak. Az iratcsomók a megye 53 településéről, 16 különböző középiskolából és 17 egyetem diákjaitól érkeztek.

Nem volt egyszerű dolga a pályázatokat elbíráló kuratóriumnak, a jelentkezőkből kiválasztani a legjobbakat - emelte ki rövid méltatásában dr. Lőrinczi Csaba és Hermann Gusztáv Mihály. Utóbbi szerint az ösztöndíj jelentősége kettős: közvetlen anyagi támogatás az arra érdemes diákoknak, hogy tanulmányaikat folytathassák, közvetetten a térség szellemi gyarapodását szolgálja.

A szerződést aláíróknak Verestóy Attila sikert kívánt, ugyanakkor zárszóként megismételte abbéli reményét, hogy a meglévő támogatók (ABC Impex, Szilánk Stile, Junior és Consensus kft., egy magánszemély) sora gyarapodni fog, így az ösztöndíjasok száma is sokasodhat a jövőben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."