Itthon » Oktatás

Megkezdődött az érettségi

Románból szóbeliztek ma a diákok, Udvarhelyen két vizsgaközpont lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

erettsegi
A Tamásiban és a Bányaiban fognak írásbelizni a diákok
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. június 13., 14:02
0 hozzászólás. 

A román nyelv és irodalom szóbelivel megkezdődött hétfőn az idei érettségi. Június 15-én kezdődik az anyanyelvi szóbeli, majd 21-én és 24-én a digitális ismereteket mérik fel.

A szóbeli idegen nyelv-vizsgák június 27. és július 1. között lesznek, majd július 4-én megkezdődnek az írásbeli vizsgák a román nyelv és irodalom teszttel.

5-én lesz az anyanyelv írott vizsgája, 6-án a szaktantárgy, 8-án a szaknak megfelelő, de szabadon választott tantárgy írásbeli vizsgája lesz. Az eredményeket július 16-án függesztik ki.

A pótérettségit augusztus 16. és szeptember 1. között tartják. Akik a tanév végén megbuktak, augusztus 2. és 3. között pótvizsgázhatnak az iskoláiknál, majd ha ezen sikeresek voltak, akkor augusztus 5-én iratkozhatnak be a pótérettségire.

Akárcsak az elmúlt években, idén is rendőrök vigyáznak a vizsgaközpontokban a rendre, de a diákokat kamerák is vigyázzák, ezek képet és hangot egyaránt rögzítenek. Mobiltelefont szigorúan tilos bevinni a vizsgákra.

Bartolf Hedvig tanfelüggyelőtől megtudtuk, hogy Hargita megyében összesen 2381-en iratkoztak be az érettségire, ebből 837-en Székelyudvarhely és Székelykeresztúr térségében. A szóbeli vizsgákra az érettségizők a saját iskolájukban jelennek meg, az írásbelik a két udvarhelyi (Tamási Áron Gimnázium, Bányai János Műszaki Kollégium) és a keresztúri (Berde Mózes Gimnázium) vizsgaközpontokban zajlanak majd.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."