Itthon » Oktatás

Új vezetője van a pedának

Igazgatóváltás a Benedek Elek Líceum élén: Lukács István mandátuma még nem járt le, de utódja már megvan, és munkába is állt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

A Mária Valéria, a Benedek Elek Líceum épülete
Fotó: Kakasy Botond/archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. július 16., 15:55
0 hozzászólás. 

Mától új igazgatója és aligazgatója van a Benedek Elek Líceumnak. A tantestület 31 tagja volt jelen július 15-én a megyei tanfelügyelőség képviseletének, a Bartolf Hedwig főtanfelügyelő vezette bizottság jelenlétében megtartott gyűlésen, ahol megszületett a döntés.

Az iskola korábbi vezetője, Bálint Mihály tanár ülhet az igazgatói székbe, Novák Károly-István aligazgató helyett pedig Nagy Eszter matematika szakos tanárnő tölti be a funkciót. Bálint az 1999-2007 közötti időszakban, azaz nyolc évet már vezette a tanintézményt. A belső konfliktusoktól nem mentes váltást nem kívánta részletezni.

„A tantestület java részének döntése volt ez a lépés" – mondta el portálunknak a régi-új igazgató, hozzátéve, hogy a hivatalos kinevezését még nem kapta meg, de mától ő irányítja a tanintézményt.

Novák Károly-István annyit fűzött az ügyhöz, hogy egy hosszú, a tantestület 18 tagjának feljelentésével, alaptalan rágalmakkal és ócsárlással tarkított történet végkifejlete a csere, ami a július elsejével érvényes, de 15 nappal meghosszabbított lemondásához vezetett. Véleménye szerint a vezetőváltásban három tényező, személyes sértődés, ambíció, valamint külső érdekek is szerepet kapott, bár ez utóbbit csak gyanítja. További részleteket az üggyel kapcsolatosan Novák nem kívánt közölni.

„A hivatalos, négy évre szóló mandátumom tavaly lejárt, de egy évre, azaz idén augusztus 31-ig meghosszabbították a kinevezésemet. Vállaltam, de egy perccel sem tovább. Ezt tudta mindenki, a kollégák és a megyei tanfelügyelőség is. Tavasszal alakult az iskolában egy 18 tagú ún. feljelentő bizottság, ezzel együtt kezdetét vette egy tisztességtelen, idézőjelben mondom, harc a trónért.

Az öv alatti küzdelem, a nem tisztességes módszerek teljes mértékben ellenkeztek és ellenkeznek az értékrendemmel, ezért Novák Károly aligazgatóval – aki egyébként végzettségét tekintve a legalkalmasabb személy lett volna az igazgatói tisztség betöltésére – már korábban beadtuk a felmondásunkat.

A meglepő számomra az, hogy a július 15-i megbeszélésen a tanfelügyelőség rábólintott arra, hogy a 18 kolléga, azaz a 42 tagú tantestületből a feljelentő kisebbség akarata érvényesüljön" – kommentálta leváltásának körülményeit Lukács István volt igazgató.

Hozzátette: a mai napon nem csak a minden szempontból jól működő iskolát, de az idénre már betervezett felújítási munkálatokat is átadta az új vezetőségnek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."